Харьковский гонщик С. Беседин стал серебряным призером этапа чемпионата Украины по ралли
Харківські автогонщики з команди "ХАДО Моторспорт", виступили на п'ятому етапі чемпіонату України з ралі, який відбувся 14-15 серпня в Києві. Станіслав Бесєдін (штурман Олександр Донськой), який виступає на ВАЗ-2108, посів друге місце в заїздах класу "У9". Як відзначив прес-секретар автомобільного клубу "Харків" Євген Пушкарьов, С.Бесєдіна в заліку цього класу за кількістю набраних балів вже не може наздогнати ніхто з суперників. "Проте, за правилами чемпіонату, святкувати перемогу харків'янину ще рано. Щоб змагання в його класі офіційно відбулися цього року, протягом усього сезону необхідна участь мінімум 12 екіпажів. А таких у цілому на попередні етапи заявлялося менше. Тому будемо сподіватися, що до Ялти на фінал сезону в цьому класі приїде ще хтось зі спортсменів, які раніше не брали участі", - відзначив прес-секретар.

Є.Пушкарьов зазначив, що у важких умовах спеки і складної траси виграти етап харків'янам перешкодили поломки й подальші сходи. Так, у фаворита класу "У10", харківського гонщика Миколи Чмиха, що виступає на ВАЗ-2108 разом зі штурманом Олександром Вільчинським, на одній зі спецділянок "Александров Ралі" (офіційна назва етапу) фактично розірвало коробку передач. Тому прийти до фінішу М.Чмиху не вдалося. Однак основний конкурент харків'янина в суперечці за чемпіонське звання, одесит Андрій Зізак, через поломку припинив гонку ще раніше. Тому боротьба за звання кращого в класі "У10" між цими спортсменами відкладається до заключного етапу авторалі.

Ще один екіпаж від "ХАДО Моторспорт" на чолі з Антоном Кузьменком (штурман - Володимир Щербак), який був представлений у класі "N4", також зійшов з дистанції. "Із самого початку для них "Александров Ралі" не задався. Ще на тренуваннях їх "Subaru Impreza" перекинулася. Однак, почин до старту заїзду машину, пізніше гонщики зіткнулися спочатку з перебоями в роботі бензонасоса, а потім і з виходом з ладу коробки передач", - відзначив прес-секретар автоклубу "Харків".

У командному заліку харківські гонщики зайняли четверте місце. Заключний шостий етап Чемпіонату України з ралі відбудеться 11-12 вересня в Ялті.