Дворец спорта для Евробаскета в Харькове, возможно, будут строить по литовскому проекту

Шяуляйська мерія (Литва) отримала прохання Харкова продати проект Шяуляйської арени для будівництва в місті спорткомплексу для проведення ігор чемпіонату Європи з баскетболу 2015 р. Про це повідомляють литовські ЗМІ, передали "Економічні вісті".

Газета "Šiauliu kraštas" підкреслила, що знавці оцінюють Шяуляйськиу арену як найкрасивішу в Литві. Орган самоврядування, якому проект арени обійшовся майже в мільйон літів (більше трьох мільйонів гривень - "SQ"), буде вести переговори з Харковом про ціну проекту. "Я не хочу лякати харків'ян - ми будемо домовлятися про ціну проекту", - підтвердив мер міста Юстінас Сартаускас. "Якщо проектом Шяуляйської арени зацікавляться, напевно, у нас, архітекторів проекту, запитають, чи згодні ми, щоб проект був повторений. Ми не будемо проти", - заявив архітектор арени Еугеніюс Мілюнас.

Довідка "SQ". На проведення ігор фінальної частини Євробаскету-2015 претендують Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Львів та Київ. У підсумку для проведення ігор відберуть 5 міст.

Архітектор Еугеніюс Мілюнас, який спроектував Шяуляйску арену, зараз разом з литовськими фахівцями проектує арену в Києві.

Харківська міськрада 24 жовтня на сесії затвердила концепцію Програми підготовки та проведення в Харкові ігор фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу 2015 р. Програма передбачає будівництво нового багатофункціонального спорткомплексу в районі стадіону "Металіст", а також введення автоматизованої системи управління дорожнім рухом.