13-14 квітня в ряді ЗМІ пройшла інформація про те, що харківський футбольний клуб "Металіст" може бути виключений з Прем'єр-ліги за підкуп суперника. Зокрема, портал "Чемпіонат.ру" повідомив, що "комітет з етики Федерації футболу України (ФФУ) на засіданні 13 квітня прийшов до висновку, що матч 24-го туру чемпіонату України сезону 2007/2008 "Металіст"-"Карпати" (4:0) - договірний. Представники комітету звернулися до КДК з проханням покарати клуби". Як відзначає видання, більш за все в цій історії може постраждати харківська команда, так як посадова особа, близька до "Металіста", нібито брала участь у підкупі гравців суперника.

Як повідомив 14 квітня "SQ" перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко, інформація про те, що "Металіст" може бути виключений з чемпіонату України за підкуп суперника, - це "кульгава качка". "Ніякого засідання комітету з етики ФФУ 13 квітня не було. І ніякого рішення у справі прийнято теж не було. Це чергова "качка". Адже скандалістів в українському футболі вистачає", - підкреслив С. Стороженко.

Довідка "SQ". 1 лютого на засіданні виконкому ФФУ президент федерації Григорій Суркіс заявив, що ФК "Карпати" надали відеозапис зізнання колишнього гравця команди про договірний характер матчу з "Металістом". Мова йде про гру 26-го туру чемпіонату-2007/08, в якій "Металіст" вдома виграв у "Карпат" з рахунком 4:0. За словами футболіста львівського клубу, прізвище якого тримається в секреті, "майже вся команда вступила в змову з представником харківського футболу, близького до "Металіста", за що отримала солідну фінансову винагороду".

Керівництво "Металіста" було обурене звинуваченнями в договірній грі, які прозвучали на адресу клубу з боку керівництва "Карпат". Про це сказано в заяві прес-служби "Металіста", розміщеному на офіційному сайті харківського клубу. У прес-службі клубу підкреслили, що футболісти, тренерський штаб, адміністрація клубу "ніколи не йшли на угоду з совістю і не порушували етичні норми професійного футболу". 

У прес-службі клубу відзначили, що звинувачення на адресу "Металіста" є наслідком давнього конфлікту між президентом "Карпат" Петром Димінським і головним тренером "Металіста" і національної збірної України Мироном Маркевичем. "Демарш керівництва "Карпат" - не що інше як груба провокація і безпорадна спроба П.Димінського помститися людині, який свого часу привів львівський клуб до найвищих результатів за всю історію його виступів у чемпіонатах України", - сказано в заяві.

Як заявив 5 березня С.Стороженко, генеральний прокурор України Олександр Медведько на прохання ФФУ дав доручення Харківській обласній прокуратурі вивчити обставини конфлікту між футбольними клубами "Карпати" (Львів) і "Металіст" (Харків). За словами С.Стороженко, прокуратура має намір з'ясувати, чи був матч чемпіонату України з футболу сезону 2007-2008 рр. між "Карпатами" і "Металістом" договірним, чи ні.