Харківські автогонщики з команди "ХАДО Моторспорт" 11-12 вересня виступили на "Prime Yalta Rally 2010", який є шостим етапом чемпіонату України з ралі.

 

Станіслав Бесєдін (штурман Олександр Донськой), який виступає на ВАЗ-2108, посів перше місце в заїздах класу "У-9". Як відзначив прес-секретар автомобільного клубу "Харків" Євген Пушкарьов, С.Бесєдін став першим і в особистій першості чемпіонату України за підсумками всього сезону.

Харків'янин Микола Чмих, який виступає на ВАЗ-2108 разом з штурманом Олександром Вільчинським, зайняв друге місце в заїздах класу "У-10". Крім того, М.Чмих також став переможцем у своїй категорії в особистій першості чемпіонату України за підсумками всього сезону.

Ще один екіпаж від "ХАДО Моторспорт" на чолі з Антоном Кузьменком (штурман - Володимир Щербак), який був представлений в класі "N4", не зміг дійти до фінішу: на 11-ій спецділянці А.Кузьменко розбив свій "Subaru Impreza". За підсумками сезону харків'янин не став призером.

У командному заліку команда "ХАДО Моторспорт" зайняла друге місце за підсумками всього чемпіонату, поступившись київській "Mentos Ascania Racing".

 

 

Довідка "SQ". Чемпіонат України з ралі складається з шести етапів. Ведеться залік як в особистому заліку в кожному класі, так і в командному. Харківська автомобільна команда "ХАДО Моторспорт" вперше виступала у чемпіонаті України з ралі. Раніше команда виступала в шосейно-кільцевих гонках.

Чемпіонат України з ралі проводиться в таких класах: "N4" (повнопривідні машини з турбонаддувом), "У-12" (аналогічно, але без міжнародної омологації), "А-7" (моноприводні машини без наддуву, з двигуном до 2 л, з омологацією), "У-10" (монопрівод, без наддуву, до 1,6 л), "У-9" (монопрівод, без наддуву, до 1,4 л).