Близько 90 харківських спортсменів зараз тренуються в Центрі олімпійської підготовки на базі спортклубу "Темп". Із них 20 осіб - це реальні претенденти на отримання ліцензій на участь у Зимових Олімпійських іграх, які пройдуть у Сочі у 2014 р. Про це 12 лютого повідомив журналістам директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Дмитро Перепелиця. За його словами, харків'яни будуть претендувати на участь в Олімпіаді в п'яти дисциплінах: біатлон, лижні гонки, фігурне катання, шорт-трек, сноуборд. "За всю історію незалежності України наше місто ніколи не мало жодної олімпійської медалі в зимових видах спорту. Ми дуже сподіваємося, що цього разу вдасться завоювати хоча б одну нагороду", - підкреслив Перепелиця.

Він додав, що олімпійці будуть тренуватися на базі "Темп" круглий рік за винятком серпня. Для підготовки спортсменів залучать близько 2 млн.грн. позабюджетних коштів.

Нагадаємо, раніше голова Харківської обласної організації Національного олімпійського комітету (ХОО НОК) України Михайло Добкін зазначив, що на Олімпійських іграх у Сочі точно будуть виступати харківські біатлоністи, які мають реальні шанси на завоювання медалей. Тим більше, найближчим часом склад біатлоністів поповниться росіянкою, чемпіонкою Європи Марією Панфіловою, яка тепер буде виступати за збірну України.

Довідка "SQ". На ХХХ Літніх Олімпійських іграх у Лондоні харків'янин Олексій Торохтій виборов золоту медаль на змаганнях з важкої атлетики, а Олександр Гвоздик - бронзову в боксі. У цілому Україну на Олімпіаді в Лондоні представляли 245 спортсменів, які змагалися у 28 видах спорту. Збірна України посіла 14-те місце в загальнокомандному заліку. В активі українських спортсменів - 6 золотих, 5 срібних і 9 бронзових медалей (усього 20 нагород).