Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України (ФФУ) ухвалив рішення оштрафувати клуби "Дніпро" (Дніпропетровськ) і "Металіст" (Харків) за порушення, які мали місце на матчі цих команд у рамках 14-го туру чемпіонату України. За інформацією сайту ФФУ, клуби заплатять по 150 тис. грн. штрафу за неправомірні дії вболівальників на стадіоні. У разі повторення цих порушень комітет розгляне питання про проведення чергового домашнього матчу дніпропетровського клубу без глядачів.

Також за демонстрацію на табло стадіону "Дніпро-Арена" відеоповторів окремих моментів матчу "Дніпро" додатково має заплатити 80 тис. грн. штрафу (це вже п'яте поспіль подібне порушення Дніпропетровська); клуб попереджений, що в разі його повторення будуть застосовані максимальні фінансові санкції.

Крім того, гравець "Металіста" Вільягра відсторонений на два матчі за грубу поведінку щодо суперника після зупинки гри.

Довідка "SQ". У матчі 14 туру чемпіонату України з футболу, який пройшов 3 листопада в Дніпропетровську, "Дніпро" обіграв "Металіст" з рахунком 2:0. У другому таймі матч переривався майже на 10 хвилин через димову завісу, влаштовану вболівальниками.

Порядок охороняли 1440 міліціонерів, зокрема, до Дніпропетровська прибули 75 бійців харківського "Беркуту". Безпосередньо на стадіоні затримали 15 фанатів (9 за спробу пронести піротехнічні засоби та 6 - за порушення громадського порядку), з них 11 - вболівальники "Металіста".

Після закінчення матчу, приблизно о 22:00, група агресивно налаштованих уболівальників "Дніпра" чисельністю близько 400 осіб зібралася для блокування виїзду зі стадіону "Дніпро-Арена" автобусів з уболівальниками "Металіста". В результаті зіткнень був травмований міліціонер (кинутою цеглою йому зламало палець на нозі). Затримані 26 фанатів "Дніпра".