Уболівальникам харківського футбольного клубу "Металіст" можуть заборонити приїжджати до Дніпропетровська на виїзні матчі своєї команди. Про це заявив заступник начальника Дніпропетровського міського управління Головного управління МВС у Дніпропетровській області Володимир Седлецький, повідомило інформагентство "Інтерфакс-Україна".

За словами Седлецького, дніпропетровська міліція буде звертатися до Федерації футболу України і Прем'єр-ліги з проханням заборонити уболівальникам "Металіста" відвідувати матчі "Дніпро" - "Металіст" у Дніпропетровську. За його даними, витрати на забезпечення громадського порядку під час матчу "Металіст" - "Дніпро", який відбувся 3 листопада в Дніпропетровську, склали близько 300 тис.грн. Як заявив міліціонер, недоцільно використовувати бюджетні кошти таким чином.

"При цьому ми не будемо заперечувати, щоб наші уболівальники теж не їздили до Харкова. В якому б місті харківські вболівальники не були, ніде їх відвідування мирно не закінчується", - заявив Седлецький. Він також зазначив, що якби ФК "Металіст" був зацікавлений у нормальному проведенні матчу, то відправлені до клубу квитки поширювали б "серед нормальних уболівальників".

Довідка "SQ". У матчі 14 туру чемпіонату України з футболу "Дніпро" обіграв "Металіст" з рахунком 2:0. У другому таймі матч переривався майже на 10 хвилин через димову завісу, влаштовану вболівальниками. Порядок охороняли 1440 міліціонерів, зокрема, до Дніпропетровська прибули 75 бійців харківського "Беркута". Безпосередньо на стадіоні затримали 15 фанатів (9 за спробу пронести піротехнічні засоби і 6 - за порушення громадського порядку), з них 11 - уболівальники "Металіста".

Після закінчення матчу, приблизно о 22:00, група агресивно налаштованих уболівальників "Дніпра" чисельністю близько 400 людей зібралася для блокування виїзду зі стадіону "Дніпро-Арена" автобусів з уболівальниками "Металіста". В результаті зіткнень був травмований міліціонер (кинутою цеглою йому зламало палець на нозі). Затримані 26 фанатів "Дніпра".