Строительство футбольного стадиона в Пятихатках будет закончено до 1 июляБудівництво футбольного стадіону на базі відпочинку "Сонячний" (Харків, район П'ятихатки), який входить до структури Статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ), планується завершити до 1 липня. Про це повідомив "SQ" начальник залізниці Віктор Остапчук. За його словами, зараз ведуться оздоблювальні роботи в підтрибунних приміщеннях. Приблизно до 10 травня з Росії надійдуть крісла для глядачів і почнеться їх монтаж.

Як зазначив В.Остапчук, ведеться також підготовка до укладання газону футбольного поля. "Це буде сучасний газон з висувними форсунками для поливу. Газон повинен буде устоятися, для цього необхідно не менше трьох місяців. До 1 вересня стадіон буде повністю готовий, але до Євро-2012 на ньому грати не будуть. Стадіон передадуть організаторам Євро-2012, які укладуть з Південної залізниці договір. Коли закінчиться Євро-2012, стадіон повернуть в управління Південної залізниці", - повідомив начальник залізниці.

Як зазначив В.Остапчук, після Євро-2012 стадіон буде затребуваний, тому що в Харкові, крім стадіону "Металіст", більше немає футбольного поля такого високого рівня. "Перевага стадіону Південної залізниці в тому, що він на околиці міста і при під'їзді до нього немає автомобільних заторів. Біля стадіону влаштована потужна стоянка для автомобілів і автобусів. Стадіон також добре впишеться в інфраструктуру П'ятихаток", - зазначив начальник залізниці.

Довідка "SQ". За вимогами УЄФА, до Євро-2012 у Харкові повинні бути дві тренувальні бази для футболістів. Наразі готова одна навчально-тренувальна база ФК "Металіст" у сел.Високий. Тренувальна база при дитячому лікувально-оздоровчому таборі "Сонячний" буде оснащена футбольним полем стандартного розміру і п'ятизірковим готелем на 83 номери. Загальна вартість будівництва стадіону на базі табору "Сонячний" - 45-50 млн.грн. Стадіон буде розрахований на 10 тис. місць і буде майже повністю закритим.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно складеного календаря, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.