XIV звітно-виборчий конгрес Федерації футболу України (ФФУ) відбувся вчора, 2 вересня. Як повідомив офіційний сайт федерації, основним питанням порядку денного було обрання президента ФФУ. Єдиним кандидатом на цю посаду був спортивний директор алчевської "Сталі" Анатолій Коньков. У підсумку Коньков отримав практично абсолютну підтримку делегатів конгресу (132 - "за", 1 - утримався). На посаді президента він змінив Григорія Суркіса, який керував українським футболом протягом 12-и років і не став виставляти свою кандидатуру на черговий період.

Також конгрес обрав двох перших віце-президентів і трьох віце-президентів ФФУ. Серед обраних - двоє харків'ян. Сергій Стороженко зберіг посаду першого віце-президента, а президент Прем'єр-ліги, народний депутат Віталій Данилов, став віце-президентом. Першим віце-президентом також став заступник генерального директора ФК "Шахтар" (Донецьк) Анатолій Попов, віце-президентами - голова Федерації футболу Дніпропетровської області Андрій Павелко та голова Федерації футболу Тернопільської області Володимир Мариновський.

Також був обраний новий склад виконкому ФФУ, до якого увійшло 15 осіб. При попередньому керівництві федерації в її складі було два перших віце-президента, вісім віце-президентів, а у виконком входило 28 осіб.