"Ми оцінимо наші можливості і найближчим часом остаточно затвердимо свої подальші плани щодо розвитку спортивної бази для баскетболу і хокею, оскільки в сучасних спортивних спорудах ці види спорту можуть спокійно жити під одним дахом", - заявив в ефірі обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, поінформував сайт ХОДА.

За словами губернатора, планується або реконструювати одну з існуючих спортивних арен, наприклад Палац спорту, або шукати джерела для фінансування будівництва нової спортивної споруди. "Місце під нього у нас уже є. Це територія поруч зі стадіоном "Металіст". Якщо б ми знайшли гроші для будівництва там нової спортивної споруди, це б дало серйозний поштовх у популяризації спорту і баскетболу зокрема і дозволило б створити на невеликій території спортивний центр зі стадіоном і новим Палацом спорту. Все залежить від того, які будуть у нас фінансові можливості", - зазначив М.Добкін.

Як зазначив у коментарі "SQ" директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради Андрій Хижняк, щодо будівництва спортивної арени для проведення Євробаскета-2015 розглядаються різні проекти. "Вони можуть фінансуватися як за держбюджетні гроші, так і за рахунок спільного фінансування з приватними структурами. А подібні заходи завжди привертають інвесторів", - повідомив начальник департаменту міськради.

Довідка "SQ". Україна отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 р. Для проведення першого в своїй історії чемпіонату Європи з баскетболу України запропонувала найбільші міста країни: Дніпропетровськ, Донецьк, Київ, Львів, Одесу і Харків. Приймати чемпіонат будуть чотири міста. Як повідомив голова Федерації баскетболу Харківської області Василь Зозуля, Харків може претендувати на проведення матчів чемпіонату Європи, якщо в місті з'явиться Палац спорту місткістю більше 12 тис. глядачів.