Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) у Харківській області дозволила реконструкцію трьох гуртожитків харківських ВНЗ до чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Про це 30 березня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив начальник облінспекції ДАБК Олександр Мальцев.

За його словами, дозвіл на проведення реконструкції отримали НТУ "Харківський політехнічний інститут", Харківський національний університет ім. Каразіна та ХНУ "Юридична академія ім. Я.Мудрого". "У кожного з них є вся проектна документація на реконструкцію гуртожитку, і деякі роботи вже розпочато. Університет ім. Каразіна отримав дозвіл минулого тижня, а політех - близько трьох тижнів тому", - повідомив О.Мальцев.

Довідка "SQ". Раніше планувалося, що розміщувати гостей Євро-2012 у восьми гуртожитках будуть чотири харківських ВНЗ: ХНУ ім. Каразіна, НТУ "ХПІ", Академія міського господарства та Юракадемія.

Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Києвом, Львовом і Донецьком), які приймуть матчі Євро-2012. Усього Харків до Євро-2012 має гарантувати УЄФА 1 тис. 240 п'ятизіркових, 1 тис. 315 чотиризіркових та 210 тризіркових номерів.