Три співробітника міліції понесли дисциплінарне покарання після бійки в харківському Лісопарку між співробітниками КП "Муніципальна охорона" та учасниками акції протесту проти вирубки дерев. Про це 25 червня заявив у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області - начальник управління кадрового забезпечення Андрій Стародубцев, коментуючи заяву харківського правозахисника Євгена Захарова.

"Ми дійсно притягнули до дисциплінарної відповідальності трьох співробітників Дзержинського райвідділу міліції зі служби охорони громадського порядку. Вони покарані за те, що не склали адміністративний протокол стосовно осіб, які проводили несанкціонований мітинг, хоча повинні були це зробити відповідно до ст. 185 ч. 1 Кодексу про адміністративні правопорушення. Дії цих співробітників міліції були непрофесійними, ось вони і постраждали", - зазначив А. Стародубцев.

За його словами, до решти дій міліції в парку Горького претензій немає. "На запити народних депутатів прокуратура перевіряла дії працівників міліції. На сьогодні прокуратура прийняла постанову про відмову в порушенні кримінальної справи", - повідомив заступник начальника облуправління.

Довідка "SQ". Як заявив 24 червня співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров, співробітник міліції, який перешкоджав бійці між співробітниками КП "Муніципальна охорона" та учасниками акції протесту проти вирубки дерев у харківському Лісопарку, поніс дисциплінарне покарання. За його словами, офіцер "на відміну від інших співробітників міліції виконував свої службові обов'язки": він збудував ланцюг міліціонерів між протестуючими і охоронцями. "Бездіяльність міліції можна пояснити не тільки наказом керівництва, але й, можливо, наказом міської влади", - відзначив Є. Захаров.

19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території Центрального парку ім.Горького (переходить у Лісопарк) потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев. 21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубки дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька людей, також кілька учасників акції були затримані міліцією.