"Ми очікуємо черговий транш з держбюджету в розмірі 30 млн. грн. Для продовження та завершення будівництва станції метро" Олексіївська ", - повідомив 8 липня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" гендиректор КП "Харківський метрополітен" Сергій Мусєєв.

За його словами, плани, озвучені керівництвом міста, не помінялися: станці має бути здана в експлуатацію до кінця цього року. "Всього на закінчення будівництва необхідно близько 100 млн. грн. Ця сума закладена в проекті з урахуванням всіх змін, виправлення недоліків у проектуванні. Можуть виникнути ще додаткові витрати з благоустрою, на пуско-налагоджувальні роботи, але це будуть несуттєві суми", - зазначив С. Мусєєв.

Довідка "SQ". 24 червня в.о харківського міського голови, секретар міськради Геннадій Кернес повідомив, що ст. м. "Олексіївська" готова на 85%. За умови стабільного державного фінансування її будівництва станція буде здана в експлуатацію до кінця 2010 р.

З держбюджету в 2008 р. на будівництво харківського метро планувалося виділити 78,9 млн.грн., було отримано 49,6 млн.грн. У 2009 р. на будівництво ст. "Олексіївська" було виділено 75 млн.грн., які були освоєні до початку 2010 р. Для продовження робіт з будівництва станції з харківського міського бюджету було виділено 30 млн.грн. Для закінчення будівництва станції потрібно витратити ще близько 87 млн.грн. Очікується, що ці кошти надійдуть з держбюджету. Планувалося також, що Харківська міськрада візьме кредит на будівництво станції в 50 млн.грн.