У перший день зовнішнього оцінювання знань у пункти тестування прибули 86% зареєстрованих - віце-губернатор В. Ландсман

86,3% зареєстрованих для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні знань у Харківській області прибули 2 червня в пункти тестування. Про це в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман. Він нагадав, що 2 червня - перший із трьох днів тестування з української мови та літератури.

За словами В. Ландсмана, 13,7%, які не прийшли на тестування, - це випускники минулих років. "Випускники цього року приходять на тести практично завжди. У 2010 р., якщо пам'ятаєте, разом із сертифікатами зовнішнього незалежного оцінювання цього року можна використовувати сертифікати 2008 і 2009 рр. А ті, у кого сертифікат 2007 р. і більш ранній, заздалегідь зареєструвалися про всяк випадок, тобто можуть прийти, можуть не прийти... Це звичайна ситуація для випускників минулих років", - зазначив В. Ландсман.

За його інформацією, всі 35 пунктів тестування, які задіяні в Харківській області для здачі тестів з української мови та літератури, відкрилися 2 червня вчасно. "На світанку служба спецзв'язку привезла пакети з матеріалами, представники держслужби охорони, які були розставлені у всіх пунктах тестування, прийняли ці пакети і заховали в сейфи. Потім всі ці конверти були правильно і вчасно розкриті. Жодних пригод зафіксовано не було", - повідомив заступник губернатора.

За його словами, на 14.30 було відомо про один випадок використання мобільного телефона під час здачі тестів, при цьому порушника попросили покинути пункт тестування.

Також, за словами В. Ландсмана, за ходом тестування стежили 30 спостерігачів від громадських організацій та 10 представників ЗМІ.

 

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання знань проходить з 2 по 23 червня. Тестування з української мови та літератури продовжиться 3 і 4 червня, з іноземної мови - 7 червня, з біології - 9 червня, з географії - 11 червня, з математики - 14 і 15 червня, з історії України - 17 і 18 червня, з хімії - 21 червня, з фізики - 23 червня. Результати тестування будуть оголошені до 14 липня 2010 р. Прийом документів до вищих навчальних закладів буде проходити до 22 липня, вступні іспити та конкурси пройдуть 23-31 липня. Зарахування до вищих навчальних закладів буде відбуватися з 1 до 31 серпня.

У цьому році в Харківській області для проходження тестування зареєструвалися 26 тис. 521 школяр, що на 1 тис. 631 осіб менше, ніж у минулому році. Серед майбутніх абітурієнтів - 5 людей з обмеженими можливостями в пересуванні та 25 осіб з вадами слуху. На ЗНО також зареєструвалися люди, які перебувають у місцях позбавлення волі. Для них будуть організовані спеціальні пункти тестування на базі слідчих ізоляторів та установ виконання покарань.

В області для проведення тестування організовано 5 округів (у Балаклії, Краснограді, Куп'янську, Лозовій та Харкові), які включають 311 пунктів тестування.