Заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов і радник губернатора Михайло Мартинов (колишній начальник облуправління міліції) будуть балотуватися в депутати Харківської облради. Як стало відомо "SQ" з власних джерел, обласна організація Партії регіонів на майбутніх проміжних виборах найімовірніше висуне вищезгаданих чиновників як кандидатів у депутати облради у двох мажоритарних округах. Йдеться про 181-й округ (Зміївський район, частина Харківського р-ну), за яким Євген Мураєв здобув перемогу на виборах до Верховної Ради і став нардепом, а також про 175-й округ (Люботин, Дергачівський р-н, частина Харківського р-ну), в якому перемогу на виборах отримав Володимира Кацуба.

Також "SQ" стало відомо, що Харківська обласна організація ВО "Свобода" планує висунути своїх кандидатів у депутати облради. Одним з них, найімовірніше, стане представник облорганізації ВО "Свобода" Валерій Коник.

Чи буде висувати своїх кандидатів у депутати облорганізація ВО "Батьківщина", поки невідомо. Сьогодні на прес-конференції народний депутат від партії "Батьківщина" Віталій Немилостивий зміг відповісти на це питання.

Нагадаємо, що для участі в проміжних виборах усі місцеві організації партій зможуть висунути своїх кандидатів в округах, де склали свої повноваження обрані нардепи. Балотуватися не зможуть тільки самовисуванці.

Довідка "SQ". Проміжні вибори до Харківської обласної ради пройдуть 24 лютого 2013 р.

Харківський облвиборчком 14 грудня на своєму засіданні зареєструвала трьох нових депутатів облради: двох - від Партії регіонів і одного - від ВО "Батьківщина". Так, замість обраних народними депутатами від Партії регіонів Дмитра Добкіна і Віктора Остапчука депутатами облради стали начальник Головного юридичного управління Харківської облдержадміністрації Артур Мартін і помічник голови Харківської облради Максим Колінько. Замість екс-голови обладміністрації Арсена Авакова, який пройшов до парламенту за списком "Батьківщини", в облраді буде працювати Юрій Шляхта. Пізніше нових депутатів представили на сесії облради.

Вибори до Верховної Ради України відбулися 28 жовтня.