На здании Харьковского горсовета вывесили портрет БерлускониНа фасаді будівлі Харківської міськради вивісили звернення до мерії Риму. На ньому - фото екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі і текст "Руки геть від Берлусконі! Через нього Італія втратила мільйони! Мерія Риму! Підтримай не тільки українського, але й свого екс-прем'єра!".

Як повідомив журналістам директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко, ідея розміщення цього плакату належала міському голові Геннадію Кернесу. "Її також підтримали його заступники і конструктивна більшість міськради", - зазначив він.

За словами Сидоренка, таким чином міськрада вирішила підтримати "політв'язня" Берлусконі. "Ми вважаємо, що не потрібно втручатися у внутрішні справи України. Кожен повинен займатися своєю країною", - підкреслив він.

Плакат буде висіти до завтра.

Нагадаємо, 26 листопада в Римі на фасаді одного з будинків Капітолійського пагорба мерія вивісила портрет екс-прем'єра України Юлії Тимошенко з написом "Свободу для Юлії Тимошенко".

Довідка "SQ". Тимошенко засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією та відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. 9 травня екс-прем'єра перевезли до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" для лікування. Київський районний суд Харкова розглядає ще одну справу стосовно Тимошенко. Її звинувачують у зловживаннях, пов'язаних з корпорацією "Єдині енергетичні системи України". Однак на судовому засіданні Тимошенко через стан здоров'я жодного разу не була присутньою. 27 листопада Тимошенко виповнилося 52 роки.

Суд Мілана 26 жовтня засудив Берлусконі до чотирьох років позбавлення волі за ухилення від сплати податків, яке було пов'язане з придбанням прав на трансляцію для його телекомпанії "Mediaset". Термін ув'язнення був скорочений до одного року з урахуванням закону про амністію. Вирок ще не набув чинності, оскільки Берлусконі подав апеляцію.

Берлусконі проходить обвинуваченим ще в одній справі. Йому ставлять в провину користування послугами неповнолітньої марокканської повії по імені Рубі, нелегально знаходилася на території Італії, і причетність до її незаконного звільнення з поліції на початку 2010 р. Берлусконі вже кілька разів засуджувався до тюремного ув'язнення, однак не відсидів жодного терміну. Кожного разу Верховний суд анулював вироки судів нижчих інстанцій.