Кандидати від Партії регіонів здобули перемогу в усіх семи мажоритарних округах Харкова, проте в двох округах вони виграють з невеликою перевагою. Про це 28 жовтня в ефірі "7 каналу" повідомив харківський міський голова Геннадій Кернес, посилаючись на дані екзит-полу Партії регіонів.

За словами Кернеса, проблеми є у 168-му і 169-му виборчих округах. Зокрема, за даними екзит-полу, в 168-му окрузі кандидат від Партії регіонів Валерій Писаренко набрав 39,5% голосів, а кандидат від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Ігор Балута - 38% голосів. У 169-му окрузі кандидат від Партії регіонів Ірина Бережна та кандидат від опозиції Олександр Кірш йдуть з невеликим відривом. "В інших округах кандидати від Партії регіонів перемогли з великим відривом", - підкреслив Кернес.

Також міський голова зазначив, що кандидат у 170-му окрузі (Московський район) від Компартії Алла Александровська зайняла навіть не друге, а третє місце, поступившись кандидату від опозиції Лілії Авдєєвої.

Кернес також повідомив, що участь у виборах взяли трохи більше 51% виборців. За даними екзит-полу, за Партію регіонів у Харкові проголосувало 35% виборців, за об'єднану опозицію - 20%, за КПУ - 16%, за "УДАР" - 15%, за ВО "Свобода" - 6,5-7%.

В області, за даними Кернеса, за Партію регіонів проголосувало 40% виборців. Окрім того, мер заявив, що голова харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков оголосив Балуту і Кірша переможцями. "Однак результати покажуть протоколи комісій", - підкреслив Кернес і додав, що Партія регіонів готова відстоювати своїх кандидатів.

У свою чергу Аваков на своїй сторінці у "Facebook" написав, що в 168-му окрузі Балута набрав 38,11% голосів, а Писаренко - 37,41%. За його даними, в 169-му окрузі Кірш набирає 39,4%, а Бережна - 35,7%.