Депутати Ізюмської міськради на сесії  26 серпня прийняли звернення до центральних органів влади з вимогою відкликати проект Податкового кодексу України. Про це 28 серпня повідомив "SQ" помічник народного депутата Володимира Филенко в Ізюмі Василь Лесик. За його словами, за прийняття відкликання проекту проголосували 32 депутата.

"З тексту звернення, що був зачитаний у ході сесії одним із позафракційных депутатів, видно, що особливо обурили депутатів ті статті кодексу, які обмежують роботу дрібних і середніх підприємців і приводять до збільшення зборів у Пенсійний фонд і збільшення повноважень податкової служби", - відзначив В.Лесик.

Довідка "SQ". В Ізюмській міськраді 44 депутата, у тому числі 24 - представники Партії регіонів.

Верховна Рада (ВР) 17 червня прийняла в першому читанні внесений Кабінетом міністрів проект Податкового кодексу. 8 липня ВР підтримала постанову про винесення на всенародне обговорення проекту Податкового кодексу й доручила уряду до 5 вересня узагальнити результати обговорення й подати їх у парламент, а також забезпечити розробку держбюджету на наступний рік на основі нових Податкового й Бюджетного кодексів. Крім того, комітету ВР із питань податкової й митної політики доручено до 10 вересня внести на розгляд парламенту в другому читанні дороблений з урахуванням результатів всенародного обговорення проект Податкового кодексу.