Харьковские коммунисты арендуют трамвай, чтобы отметить годовщину Сталинградской битвыХарківські комуністи 2 лютого, у 70-ту річницю завершення Сталінградської битви, орендують трамвай, у якому будуть розміщені агітаційні матеріали, присвячені битві. Про це 28 січня розповіла "SQ" перший секретар Харківського обкому КПУ Алла Александровська.

За її словами, трамвай, що курсує по шостому маршруту, з дев'ятої ранку і до дев'ятої вечора буде возити пасажирів безкоштовно. Зовні цей трамвайний вагон оформлений до святкування Дня Перемоги. Усередині трамвая не буде ніякої реклами - замість цього розмістять друковані матеріали про Сталінградську битву і карту Сталінградської битви. Через радіозв'язок будуть передавати композиції, присвячені цьому бою. За словами Александровської, у багатьох містах, у тому числі в Харкові, вже не раз курсували екскурсійні тематичні трамваї. У такий спосіб харківські комуністи хочуть привернути увагу до 70-ї річниці перемоги під Сталінградом.

Крім того, харківські комуністи планують передати звернення президентові Росії Володимиру Путіну з пропозицією перейменувати Волгоград знову на Сталінград.

Довідка "SQ". Сталінградська битва (17 липня 1942 - 2 лютого 1943) - бойові дії радянських військ з оборони міста Сталінграда й розгрому великого стратегічного німецького угруповання в межиріччі Дону і Волги під час Великої Вітчизняної війни.