"Думка про те, що Олександр Ярославський зробив для Євро-2012 у Харкові більше, ніж держава, мерія і всі, хто має до цього відношення, - необ'єктивна. Олександр Владиленович - президент футбольного клубу "Металіст" і приватний інвестор, який розвиває об'єкти, що перебувають у його власності. Ви повірите, наприклад, що бізнесмен вклав 10 млн.дол. в проект, який не принесе йому прибуток? Я - ні", - заявив в.о харківського міського голови Геннадій Кернес в інтерв'ю журналу" Кореспондент ".

За його словами, приклад цьому - аеропорт. "Право на оренду аеропорту афілійовані з О. Ярославським структури виграли задовго до того, як Харків отримав право на проведення Євро-2012. Як будь-який інвестор, він має зобов'язання щодо виконання умов договору. Й О.Ярославський виконує свої зобов'язання - будує новий термінал. А це - як торговий центр, де працюватимуть ресторани, кафе, магазини, і все це не безкоштовно. А будівництво нової злітної смуги, рулежек, інфраструктури - це все за рахунок держави і міста. Ми знайшли таку схему співпраці з інвестором, щоб у Харкові був безпечний і сучасний аеропорт, й інвестору це було вигідно", - підкреслив Г.Кернес.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. В Україні матчі Євро-2012 пройдуть у Донецьку, Києві, Львові та Харкові, в Польщі матчі приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань.

О.Ярославський є генеральним інвестором та координатором підготовки Харкова до Євро-2012. Приналежна йому група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" та інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, яка передбачає зведення нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу на період проведення матчів Євро -2012, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту. Реконструкція аеродромного комплексу, що включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродиспетчерської вишки, здійснюється за рахунок держбюджету.