"Народного депутата Олександра Фельдмана усунули від керівництва Харківської облорганізацією ВО "Батьківщина" за те, що він почав дрейфувати в інший бік", - зазначив 27 травня народний депутат - харків'янин (фракція БЮТ) Володимир Філенко, коментуючи входження трьох депутатів-БЮТівців з Харкова до парламентської коаліції (Олександр Фельдман, Олег Гейман і Валерій Камчатний - "SQ").

"З О. Гейманом зрозуміло, оскільки вони з О. Фельдманом друзі, бізнес-партнери, він перейшов разом із товаришем. З В. Камчатним взагалі нічого не ясно, у мене немає жодного пояснення його вчинку, за винятком одного, про яке ви і самі можете здогадатися ", - повідомив нардеп.

Найбільш розлогу оцінку В. Філенко дав переходу до коаліції О. Фельдмана.

"Він повернувся туди, звідки починав, повернувся в свою рідну команду, де працював довіреною особою кандидата в президенти Віктора Януковича на виборах 2004 р. В. Янукович програв - О. Фельдман приєднався до переможців. Попрацював трохи з цією командою, а коли В. Янукович переміг - повернувся до свого патрона. Ну, не може людина в силу бізнес-обставин, а може, в силу особливостей характеру, бути не з владою", - зазначив В. Філенко.

За словами нардепа, він сам став свідком того, що попередні президентські вибори О. Фельдман і його команда відпрацювали незадовільно.

"Я працював з О. Фельдманом під час виборчої кампанії 2007 р. Тоді він відпрацював досить нормально. А вже під час виборів 2010 р. я побачив зміни в позиції         О. Фельдмана і його команди. Розуміючи, що тут виборча кампанія значною мірою гальмується, я сам попросився попрацювати в Харківській області в другому турі. Те, що я побачив, мене вразило: активності і зусиль не було, люди в комісіях - часто родичі та близькі членів Партії регіонів, кампанія велася недостатньо активно. Відповідно, результат у першому турі - трохи більше 10%. У другому турі активно включився Арсен Аваков (екс-голова Харківської облдержадміністрації - "SQ"), і результат більше 22% - це не завдяки, а всупереч тому, що робила на той момент "Батьківщина". Тому, з моєї точки зору, рішення центральних органів "Батьківщини" про усунення О. Фельдмана з посади голови облорганізації є виправданим, як і призначення на неї А. Авакова ", - розповів нардеп.

В. Філенко також заявив, що сам він не планує приєднуватися до коаліції. "Мене туди ніхто не кликав, тому що вони знають, що до мене з такими питаннями підходити марно, я глибоко ідейна людина", - підкреслив депутат.

Довідка "SQ". Як повідомила "SQ" 20 травня прес-секретар Харківської облорганізації "Батьківщини" Наталія Федоренко, президія політради партії 14 травня ухвалила рішення виключити з партійних рядів В. Камчатного та О. Геймана "за дії, несумісні з членством в партії". За її словами, рішення про виключення з партії       О. Фельдмана ще не прийнято.

О. Гейман і В. Камчатний 11 травня увійшли до складу парламентської коаліції "Стабільність і реформи", О. Фельдман - 14 травня.

21 квітня А. Аваков був призначений в.о. голови Харківського обласного відділення ВО "Батьківщина. О. Фельдман був звільнений з цієї посади і призначений в.о. голови міського відділення ВО "Батьківщина". Пізніше він відмовився прийняти це призначення.