Автобусы с харьковскими сторонниками БЮТ задержаны на выезде из города - облорганизация "Батьківщини"

Автобуси з прихильниками БЮТ, які їхали з Харкова до Києва, затримали 26 квітня на виїзді з міста. Про це "SQ" повідомив заступник голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Валерій Дудко. "Правоохоронні органи Харкова, діючи з особливим цинізмом, заблокували виїзд харківських активістів до Києва. Погрозами і шантажем були залякані приватні перевізники, більше тисячі молодих людей не змогли виїхати з Харкова, унаслідок чого не були реалізовані в демократичній формі їхні конституційні права", - розповів В.Дудко.

За його словами, автобуси з БЮТівцями їхали до столиці, щоб підтримати народних депутатів, які виступали проти ратифікації угоди по Чорноморському флоту. "Це говорить про те, що "ми переламаємо і ми змусимо" почало діяти", - заявив В. Дудко.

Довідка "SQ" 27 квітня на площі Свободи в Харкові пройшло два мітинги - прихильників Блоку Юлії Тимошенко і прихильників Партії регіонів. Перші протестували проти угоди про перебування в Криму Чорноморського флоту Росії, підписаної президентом Росії Дмитром Медведєвим і президентом України Віктором Януковичем 21 квітня в Харкові. "Регіонали" вийшли у відповідь, демонструючи підтримку  домовленостям між Україною і Росією.

Верховна Рада 27 квітня розглянула питання про ратифікацію харківських домовленостей президентів Росії і України по продовженню перебування в Севастополі Чорноморського флоту Росії. На початку засідання фракція Блоку Юлії Тимошенко (БЮТ) закидала голову ВР Володимира Литвина яйцями. Він продовжив вести засідання під парасольками. Представники фракції Партії регіонів (ПР) заблокували підходи до трибуни і президії ВР.

Також представники фракції БЮТ кинули в зал димову шашку, в залі утворилося сильне задимлення. У секторі ВР, в якому розташовані робочі місця депутатів "Нашої України - Народної самооборони" (НУНС) сталася бійка між депутамамі з НУНС і ПР. Сутичка також відбулася біля парламентської трибуни.

В. Литвин виніс питання про ратифікацію угоди на голосування. За проголосувало 236 депутатів.

На вул. Грушевського та прилеглих до будівлі парламенту вулицях зібралися представники БЮТ, НУНС, ВО "Свобода" та інших опозиційних сил. Вони скандують: "Путін - геть!", "Ганьба запроданцям!". Біля огорожі навколо ВР встановлені намети ПР, там знаходяться близько двох тисяч прихильників ПР. Навколо будівлі ВР вони розвісили гасла: "Радо! Підтримай дії президента!","Ми за дружні відносини з сусідами", "Ефективна влада - стабільні тарифи".