В Верховной Раде создано межфракционное объединение "За Слобожанщину"У Верховній Раді створені три міжфракційних об'єднання. Про це сьогодні, 25 грудня, на відкритті засідання парламенту повідомив голова ВР Володимир Рибак. Зокрема, створене міжфракційне об'єднання "За Слобожанщину". Його очолив народний депутат Валерій Писаренко (обраний за округом № 168 Харкова).

Як повідомив "SQ" народний депутат Євген Мураєв (округ № 181, Харківська область), до першочергових завдань об'єднання буде входити перегляд бюджету на 2013 р. і збільшення суми засобів, що виділяються для Харківської області, а також лобіювання інтересів Харківського регіону. Депутат зазначив, що група раз на місяць, щопонеділка, буде збиратися в Харківській облдержадміністрації, щоб обговорювати назрілі проблеми з керівництвом області. За його словами, до складу об'єднання увійшли всі 14 мажоритаріїв від харківських округів.

Також створені об'єднання "Рівні можливості" (голова - Ірина Бережна, харківський округ № 169) і "Галичина" (голова - Роман Чернига).

Довідка "SQ". Харківський міський голова Геннадій Кернес раніше повідомив, що до групи увійдуть не менше 16 депутатів.

За мажоритарними округами від Харківської області до Верховної Ради обрано 14 депутатів (усі висунуті Партією регіонів: Валерій Писаренко (округ № 168), Ірина Бережна (№ 169), Дмитро Святаш (№ 170), Ірина Горіна (№ 171), Володимир Мисик ( № 172), Анатолій Денисенко (№ 173), Олександр Фельдман (№ 174), Володимир Кацуба (№ 175), Дмитро Шенцев (№ 176), Віктор Остапчук (№ 177), Дмитро Добкін (№ 178), Анатолій Гіршфельд (№ 179), Євген Мураєв (№ 181) та Олександр Біловол (№ 180). За списком Партії регіонів депутатом стала Інна Богословська (№ 60) та Василь Поляков (№ 75).

Також харків'яни обрані за списками ВО "Батьківщина" (Арсен Аваков, Віталій Данилов, Віталій Немилостивий), ВО "Свобода" (Ігор Швайка) і Компартії (Олег Буховець).