Низка відомих представників громадськості Харкова підписали меморандум про створення громадської ради при кандидаті в народні депутати Ірині Бережній і спільні дії з підтримки реалізації її ініціатив як народного депутата. Документ підписали близько 50 осіб, серед яких - учителі та медики, ректори харківських вишів і керівники промислових підприємств, студентські та профспілкові лідери, діячі науки, культури, мистецтва, фізкультури й спорту.

Як сказано в меморандумі, харків'яни, які підписали його, підтримують ініціативу Бережної про створення у Верховній Раді нового скликання депутатської групи,  що "ефективно працює на благо харків'ян". Окрім того, вони підтримують "наміри кандидата в народні депутати Бережної зробити все від неї залежне, щоб Харків став центром відродження науки і промисловості, містом з доступною медициною, високою якістю життя, справедливим розподілом соціальних благ, містом з гідними зарплатами і пенсіями". Представники громадськості, які підписали меморандум, готові допомагати Бережній реалізовувати ініціативи, позначені в її виборчій програмі "За майбутнє харків'ян! За Харків!".

Як зазначив ректор Харківського університету будівництва й архітектури Юрій Шкодовський, який також підписав меморандум і увійшов до громадської ради, цей документ дуже важливий для спільного вирішення проблем, які існують у місті. "Я поділяю думку народного депутата Ірини Бережної, яка запросила мене до громадсьої ради як фахівця з архітектури та урбаністики. І якщо народний депутат контактує з моїм університетом і зі мною особисто, я приходжу до висновку, що багато чого вдасться зробити спільними зусиллями, оскільки на своєму досвіді я переконаний, що економіку в повітрі побудувати не можна. Економіка будується на конкретній землі, на конкретних територіях, у конкретному середовищі, яка складається з житлових будинків, будівель, споруд, садочків, шкіл, театрів. Це все потрібно враховувати, а для цього потрібні професійні знання", - заявив Шкодовський.

Як підкреслила Бережна, основна мета підписання меморандуму - це спільна робота на благо Харкова. "Люди, які підписали меморандум і увійшли до громадської ради, зробили мені високу довіру. Своє завдання я бачу не тільки в тому, щоб ініціювати закони, але і в тому, щоб постійно перебувати на зв'язку з харків'янами. На цьому я вибудовую свою роботу народного депутата", - додала нардеп.

Довідка "SQ" Меморандум про створення громадської ради при кандидаті у народні депутати України Ірині Бережній і спільні дії з підтримки реалізації її ініціатив як народного депутата, зокрема, підписали ректор Харківської національної академії міського господарства Володимир Бабаєв, головний лікар Харківської міської студентської лікарні № 20 Марина Бакуменко, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Бандурка, заслужений майстер спорту, чемпіонка світу зі стрільби з лука Тетяна Бережна, олімпійський чемпіон зі стрільби з лука Віктор Рубан, генеральний директор ПАТ "ХАРТРОН" Микола Вахно, директор Харківського машинобудівного заводу "ФЕД" Олександр Жданов, головний лікар пологового будинку № 3 Людмила Зуб, керівник Асоціації багатодітних матерів (сімей) Харкова Юлія Ібрагім, народний художник України Віктор Ковтун, дитячий лікар вищої категорії Євген Комаровський, ректор Харківського національного аерокосмічного університету Жуковського "Харківський авіаційний інститут" Володимир Кривцов , генеральний директор Національного наукового центру "Харківський фізико-технічний інститут" Іван Неклюдов, генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, Герой України Анатолій Мялиця, генеральний директор харківського об'єднання "Комунар" Любомир Сабадаш, ректор Національного університету цивільного захисту України Володимир Садковий, ректор Національного технічного університету "ХПІ" Леонід Товажнянський, ректор Національного фармацевтичного університету Валентин Черних. Також меморандум підписали директори шкіл і дитячих дошкільних установ, голови та представники ветеранських, громадських і партійних організацій, а також організацій інвалідів ВВВ.

Бережна балотується в народні депутати за 169-м округом (Київський район, частина Московського району Харкова) від Партії регіонів.