В деле Ю. Тимошенко суд назначил медэкспертизу и объявил перерыв до 10 июляСуддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський переніс розгляд другої кримінальної справи стосовно екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, в рамках якої вона обвинувачується в зловживаннях, пов'язаних з корпорацією "Єдині енергетичні системи України", на 10 липня і призначив нову судово-медичну експертизу. Як передав із залу суду кореспондент "SQ", суд задовольнив клопотання прокуратури і вимагає провести комісійну судово-медичну експертизу стану здоров'я екс-прем'єра. Експертизу проведе Харківське бюро судово-медичних експертиз, яке має дати висновок, чи може Ю.Тимошенко бути присутньою на суді. Суддя зазначив, що зараз у справі немає жодних документів про стан здоров'я Ю.Тимошенко і чи може вона бути присутньою на судових засіданнях.

Як заявив захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко, він надавав суду три висновки німецьких лікарів, згідно з якими екс-прем'єр не може брати участі в судових засіданнях. Як підкреслив захисник, останній висновок про стан здоров'я Ю.Тимошенко був зроблений 23 червня.

"Вони погралися в демократію, тепер демократія закінчена, вони будуть тягнути її до суду. Вони хочуть довести її до такого стану, коли вона не зможе ходити і буде на грані інвалідності", - заявив журналістам після оголошення перерви С.Власенко. За його словами, справу будуть намагатися розглянути якомога швидше. "Це безпрецедентний випадок, коли людині, яка перебуває на лікарняному стаціонарі, призначається медична експертиза", - заявив захисник Ю.Тимошенко.

Довідка "SQ". Ю.Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією і відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. 9 травня Ю.Тимошенко перевезли в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" для лікування. 24 червня екс-прем'єра відвідали в лікарні представники Європарламенту. В той же день стало відомо, що Ю.Тимошенко не буде доставлена ​​до суду, оскільки вона написала заяву про відмову від участі в судовому процесі за станом здоров'я на підставі висновку німецького професора, директора клініки "Шаріте" Карла Макса Айнхойпля, який раніше прибув до України на один день для написання висновку про можливість участі Ю.Тимошенко в судовому засіданні.