"Народні депутати з фракції "БЮТ-Батьківщина" продовжують порушувати режим Центральної клінічної лікарні № 5 "Укрзалізниці" в Харкові, де перебуває на лікуванні екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко", - заявив 23 липня заявив головлікар медустанови Михайло Афанасьєв.

За його словами, дії депутатів є провокаційними і порушують, насамперед, права звичайних людей. "Така поведінка викликає обурення у працівників нашої лікарні, які вже втомилися від постійних "навал" нахабних людей у солідних костюмах", - додав Афанасьєв. Про це 23 липня повідомили "SQ" у прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.

"Особисто я, як керівник даного медичного закладу, з метою недопущення безладів у лікарні змушений буду звертатися до центрального органу виконавчої влади в галузі охорони здоров'я з проханням розглянути питання щодо термінів подальшого перебування пацієнтки Тимошенко в лікарні. Для порушення такого питання перед Міністерством охорони здоров'я, на мою думку, достатньо медичних аргументів. По-перше, стан здоров'я пацієнтки є стабільним, окрім того, вона успішно пройшла реабілітаційний курс, рекомендований їй німецькими медиками", - заявив Афанасьєв.

Довідка "SQ". 13 липня Сергій Власенко (захисник Тимошенко) заявив журналістам, що Тимошенко найближчим часом готуються перевезти з ЦКБ № 5 до Качанівської виправної колонії. За його словами, спецслужби планують різні операції з вивезення Тимошенко назад до колонії. "Це робиться для того, щоб розглянути справу Тимошенко за ЄЕСУ якомога швидше, щоб до 28 серпня отримати вирок у цій справі (нагадаємо, 28 серпня справа Тимошенко буде розглядатися в Європейському суді)", - зазначив С.Власенко. Він додав, що питання справи Тимошенко координується усіма спецслужбами України.

В той же день заступник головлікаря ЦКБ Ірина Фурса заявила: "В лікарні не збираються виписувати Тимошенко. Ми продовжуємо проводити планове лікування, яке на найближчі кілька тижнів склав перед від'їздом доктор Лутц Хармс (лікар Тимошенко з берлінської клініки "Шаріте" - "SQ")".

Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією і відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. 9 травня Тимошенко перевезли до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" для лікування захворювання хребта.