Чернобыльцы, афганцы, предприниматели, казаки и экологические активисты вышли на общий митинг

Представники харківських громадських організацій 23 лютого провели мітинг біля будівлі облдержадміністрації. З ініціативи об'єднання громадських організацій "Народна рада України" на пл. Свободи зібралося близько 100 осіб: чорнобильці, афганці, підприємці, екологічні активісти і козаки (представники профспілки підприємців Харкова, об'єднання інвалідів Чорнобиля "Чорнобильський Спас", організацій "Зелений фронт", "Щит-520", Об'єднаного Слобожанського козацтва та ін.)

Як повідомив "SQ" голова "Народної ради України" у Харківській області Євген Сірик, люди вийшли на вулицю привітати захисників Вітчизни, ветеранів війни, чорнобильців, афганців з Днем захисника Вітчизни і висловити своє невдоволення діями влади і тим, що відбувається в місті і країні. За словами Є.Сірика, зокрема, чорнобильці й афганці відстоюють свої пенсії, підприємці виступають проти високих податків і постійних поборів. Також мітингувальники обурені тим, що в місті "практично немає свободи слова". Учасники акції тримали плакати з написами "Обіцяв почути кожного - слухай" і "Божий суд ніхто не відміняв".

Є.Сірик зазначив, що аналогічний мітинг громадських активістів проходить і в Києві. У березні "Народна рада України" у Харківській області ініціює проведення мітингу "проти свавілля в судах". "Люди в судах не можуть отримати законного рішення, за нього потрібно платити гроші", - заявив Є.Сірик.

Також з 12.00 до 13.00 представники Харківського обкому Комуністичної партії України планували провести на площі пікет "Військовим - гідне життя!". "Воїни Радянської армії, які захистили весь світ від фашизму, ті, хто сумлінно служив у лавах Радянської армії і захищав мирне небо, сьогодні принижені, бо отримують мізерну пенсію", - заявила народний депутат України, перший секретар Харківського обкому Комуністичної партії України Алла Александровська. За її словами, акцію заборонив проводити Харківський окружний адміністративний суд на вимогу Харківської міськради. Комуністи мають намір опротестувати рішення суду.