Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко з 17 жовтня не проводить жодних процедур і не приймає жодних ліків на знак протесту проти розповсюдження в Інтернеті відеоролика з її участю, знятого в палаті ЦКБ № 5. Про це 22 жовтня заявив журналістам Сергій Власенко, захисник Тимошенко.

За словами Власенка, джерела в Державній пенітенціарній службі повідомляють, що відеозйомка ведеться у всіх приміщеннях, де проходить лікування екс-прем'єр, а також під час медичних процедур. Нагадаємо, Тимошенко домагається переведення її з лікарні до Качанівської виправної колонії, де вона відбуває покарання.

"Тимошенко вимагає повернути її до колонії, оскільки вона вважає аморальним проводити лікування під відеокамерами для задоволення Януковича. Вона вважає недоцільним займати місце простих хворих, які могли б лікуватися в її палаті", - заявив Власенко.

Захисник Тимошенко також нагадав, що він написав заяву до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальні справи стосовно посадових осіб Качанівської колонії і відсторонити на період розслідування від посад осіб, які відповідали за встановлення відеокамер у палаті Тимошенко. За словами Власенка, "відеофіксація Тимошенко - це спланована акція, яка повністю залежить від Януковича".

Він зазначив, що німецькі лікарі підтримали Тимошенко в її вимозі перевезти її назад до колонії. "Те, що відбувається в палаті ЦКБ № 5, не має нічого спільного ні з людською етикою, ні з чинним законодавством, ні з міжнародними конвенціями", - заявив Власенко.

Довідка "SQ". 16 жовтня деякі українські ЗМІ розмістили відео, на якому жінка, схожа на Тимошенко, лежачи займається фізичними вправами, ходить у ходунках, іноді відпускаючи їх, при цьому на жінці - взуття на підборах. 18 жовтня Власенко заявив у Харкові, що Тимошенко "глибоко обурена тим аморальним відео, яке кілька днів тому було розміщено в інтернеті", але при цьому відмовився підтвердити, що на відеоролику зафіксована саме вона.

Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією та відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. 9 травня Тимошенко перевезли до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" для лікування.