До Центральної клінічної лікарні № 5, де перебуває на лікуванні екс-прем'єр-міністр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, сьогодні вдень приїхав автобус з бійцями спецпідрозділу "Беркут". Про це 22 січня повідомила "SQ" прес-секретар Харківської облорганізації партії "Батьківщини" Юлія Германова.

Цю інформацію підтверджують очевидці, які перебували в цей час під лікарнею. Співробітники "Беркута" зайшли з чорного ходу і піднялися на поверх, де знаходиться Тимошенко. Прес-секретар обласного управління Державної пенітенціарної служби Оксана Бабаєва на прохання пояснити, з якою метою до ЦКБ приїхали "беркутівці", заявила "SQ", що нічого про це не знає, і порадила звернутися в центр громадських зв'язків міліції.

Як повідомив "SQ" співробітник центру громадських зв'язків (ЦГЗ) облуправління міліції Оксана Калмикова, інформація про те, що "Беркут" оточив лікарню, яка з'явилася в низці ЗМІ, не відповідає дійсності. У той же час вона не відповіла на пряме запитання, чи приїжджав до лікарні автобус з "беркутівцями". "Спецпідрозділ "Беркут" відноситься до міліції громадської безпеки. Їх функція - охорона громадського порядку. Якщо хтось бачив біля лікарні співробітника "Беркута", то він там знаходиться для охорони громадського порядку", - заявила Калмикова.

Довідка "SQ". Тимошенко у 2011 р. була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією та відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. З 9 травня 2012 р. екс-прем'єр перебуває в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" на лікуванні. Київський районний суд Харкова розглядає ще одну справу стосовно Тимошенко. Її звинувачують у зловживаннях, пов'язаних з корпорацією "Єдині енергетичні системи України". Однак на судовому засіданні екс-прем'єр-за станом здоров'я жодного разу не була присутньою.