А. Аваков заявил, что за ним установлена слежка, а телефоны прослушиваютсяГолова Харківської облорганізації партії "Батьківщина" Арсен Аваков 21 вересня заявив журналістам, що за ним встановлено стеження.

"Мене регулярно прослуховують: усі мої телефони, дружини, сина, а також мій офіс, фонд "Цивільних ініціатив". Окрім того, за мною встановлено зовнішнє спостереження, біля мого офісу на вулиці Сумській, 88 чергує постійно машина, в якій сидять люди в цивільному. Коли до них підходить людина з камерою і мікрофоном, вони одразу ж їдуть", - повідомив А.Аваков.

За його словами, він неодноразово намагався з'ясувати в управлінні СБУ в Харківській області причини такої уваги. "Я регулярно пишу листи до СБУ в Харківській області з питанням: "Чому ви мене прослуховуєте?" І регулярно отримую відповідь: "Ні, ми вас не прослуховуємо". Але оскільки у нас в суспільстві достатньо чесних людей, я маю зворотну інформацію. І, дасть Бог, настане час, коли ті люди, які зараз порушують закон, відповідатимуть за це", - відзначив А.Аваков.

Він повідомив, що стосовно колишніх голів райдержадміністрацій будуть порушуватися кримінальні справи. "Усі, хто знаходиться поруч зі мною, також відчувають тиск. Мене поінформували, що ще буде збуджена ціла серія кримінальних справ проти екс-голів райдержадміністрацій, з якими я працював і які продовжують працювати зі мною в рамках політичної діяльності або в моїх фондах. Їх будуть викликати, допитувати, проводити обшуки на квартирах. Усе це закінчиться нічим, як закінчилося стосовно голови адміністрації Ізюмського району Любові Шамрай, Великобурлуцького району Віктора Слиша, Зміївського району Анатолія Гацька. Але важливий сам процес. Поки влада третирує людей такими способами, у деяких зникає бажання боротися", - відзначив А.Аваков.