До екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, яка відбуває покарання у Качанівській колонії Харкова, а зараз проходить курс лікування в Центральній клінічній лікарні № 5, сьогодні, 21 травня, прибуде новий лікар з Німеччини. Як повідомив захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко, лікар працює в берлінській клініці "Шаріте" і її звуть Анет Рейсхауер. "Сьогодні прибуває новий німецький лікар, яка буде лікувати Ю.Тимошенко, і тільки її висновки про стан здоров'я екс-прем'єра можуть бути підставою для суду для винесення будь-яких рішень", - підкреслив він.

Довідка "SQ". Ю.Тимошенко була засуджена до 7 років за "газовою" справою і відбуває термін у Качанівській колонії Харкова.

20 квітня близько 21.00 Ю.Тимошенко перевезли до ЦКБ № 5 після того, як у колонії отримали результати обстеження лікарні німецькими лікарями. За інформацією пенітенціарної служби, Ю.Тимошенко дала згоду лікуватися. Пізніше екс-прем'єр заявила, що її доправили до лікарні силою. 22 квітня Ю.Тимошенко доправили з лікарні назад до колонії, оскільки вона відмовилася від будь-яких діагностичних або медичних процедур. На знак протесту "проти того, що діється з Україною і з нею особисто", Ю.Тимошенко 20 квітня оголосила голодування.

4 травня екс-прем'єра втретє відвідали німецькі лікарі. Після спілкування з Ю.Тимошенко вони заявили, що вона дала попередню згоду на госпіталізацію до ЦКБ № 5 з 8 травня за умови, що її буде лікувати німецький фахівець за підтримки українських медиків. 9 травня вона була доправлена ​​до клініки. Її лікарем став професор клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина) Лутц Хармс, який повідомив, що Ю.Тимошенко почала харчуватися за особливою дієтою для тих, хто виходить зі стану голодування. 17 травня Л.Хармс покинув Харків.