Девушку, которая облила Авакова зеленкой, обвинили в мелком хулиганствеСтосовно дівчини, яка 18 січня облила зеленкою народного депутата, колишнього губернатора Харківської області Арсена Авакова, в міліції склали адміністративний протокол про дрібне хуліганство за ст. 173 Кодексу про адміністративні правопорушення. Про це 21 січня повідомили "SQ" у міліції.

Нагадаємо, зеленку плеснули на Авакова два хлопці і дівчина біля будівлі Апеляційного суду Харківської області напередодні чергового засідання суду за обвинуваченням у зловживаннях екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Аваков встиг схопити дівчину, після чого передав її співробітникам міліції. Також зеленкою облили народних депутатів Олександра Абдулліна і Костянтина Бондарева, які прибули на суд у справі проти Тимошенко, і автомобіль харківського опозиціонера Ігоря Балути.

За інформацією міліції, дівчина 1980 р.н. не приховує, що скоїла це правопорушення. Мотиви її вчинку поки не розголошуються. Санкція статті передбачає штраф від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи терміном від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи терміном від одного до двох місяців або адміністративний арешт терміном до п'ятнадцяти діб.