Тимошенко просит вернуть ее в колониюЕкс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відмовляється від лікування в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" і просить перевести її назад до Качанівської виправної колонії, де вона відбуває покарання. "Юлія Тимошенко відмовляється від лікування під абсолютно нелюдським, абсолютно звірячим відеоспостереженням, яке завтра, найімовірніше, буде кинуто в інтернет", - заявив Сергій Власенко, захисник Тимошенко. Про це повідомив "Інтерфакс-Україна".

За словами Власенка, про це йдеться у відповідному листі екс-прем'єра. "Не буде вона під відеокамерами лікуватися", - підкреслив захисник. Він зазначив, що очікує переведення Тимошенко до колонії найближчим часом.

Власенко також процитував текст листа екс-прем'єра, в якому підтверджується, що на відеозаписі, що недавно з'явився в інтернеті, зображена саме Тимошенко. "По-перше, я підтверджую автентичність цих матеріалів на 90% їх обсягу, особливо в тій частині, яка стосується моїх занять лікувальною фізкультурою з лікарем-реабілітологом у кімнаті для медичних процедур", - йдеться в листі Тимошенко.

Трохи пізніше на офіційному сайті Тимошенко з'явився текст відкритого листа Юлії Тимошенко до президента Віктора Януковича. В листі екс-прем'єр висловила обурення тим, що в лікарняній палаті за нею ведеться відеоспостереження.

"Записи в процедурній кімнаті та інших приміщеннях зроблені прихованими камерами відеоспостереження, які встановлені за вашим особистим дорученням. Тепер факт наявності постійної прихованої відеозйомки є доведеним і це є вашим кримінальним злочином.... Значна частина медичних заходів, що проводяться в процедурній кімнаті, вимагає повного зняття одягу , і приховані відеокамери це все фіксували і продовжують фіксувати в безперервному режимі за весь період мого лікування. А це вже моральний злочин, який ви робите", - заявила Тимошенко та наголосила, що ці відеозаписи "щодня передаються Януковичу в електронному вигляді".

З повним текстом листа можна ознайомитися тут.

Довідка "SQ". 16 жовтня деякі українські ЗМІ розмістили відео, на якому жінка, схожа на Тимошенко, лежачи займається фізичними вправами, ходить у ходунках, іноді відпускаючи їх, при цьому на жінці - взуття на підборах. Вчора, 18 жовтня, Власенко заявив у Харкові, що Тимошенко "глибоко обурена тим аморальним відео, яке кілька днів тому було розміщене в інтернеті", але при цьому відмовився підтвердити, що на відеоролику зафіксована саме вона.

Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією та відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. 9 травня Тимошенко перевезли до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" для лікування.