Чиновники Харківської облдержадміністрації - члени Партії регіонів - пішли у відпустку за свій рахунок у зв'язку з сьогоднішнім візитом до Харкова прем'єр-міністра України, лідера Партії регіонів Миколи Азарова. Про це повідомила "SQ" начальник управління преси та інформації Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Вікторія Маренич. За її словами, багато чиновників, які є членами Партії регіонів, на один день, 19 жовтня, взяли відпустку за свій рахунок, щоб супроводжувати прем'єр-міністра на всіх його заходах. Нагадаємо, що сьогодні прем'єр-міністр проведе зустріч зі студентами та професорсько-викладацьким складом Національного університету "Юридична академія України ім.Ярослава Мудрого", а також візьме участь у мітингу біля будівлі Харківського національного театру опери та балету ім.Лисенка.

За словами Маренич, кожен громадянин, у тому числі який обіймає держпосаду, має право на агітацію в ході передвиборної кампанії, але не при виконанні посадових повноважень. "Тому чиновники, дотримуючись закону, написали заяви, щоб максимально бути задіяними у партійних заходах під час візиту Азарова", - підкреслила Маренич.

За її словами, заяви на відпустку написали голова ХОДА, керівник обласної організації Партії регіонів Михайло Добкін, сама Вікторія Маренич, кілька співробітників управління преси та інформації, а також багато інших чиновників-регіоналів.