"Частка національного доходу, яка йде до державного бюджету, щороку зменшується", - заявила в прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" народний депутат, перший секретар Харківського обкому Комуністичної партії України Алла Александровська.

Вона зазначила, що є секретарем бюджетного комітету Верховної Ради і тому володіє повною інформацією. За її словами, із загального національного доходу до бюджету йде лише 27,7%, більше 72% залишається в розпорядженні великих власників.

Вона зазначила, що ті, хто отримують мінімальну зарплату і ті, хто отримують дуже великі гроші, платять прибутковий податок одного рівня. "Ми, комуністи, говоримо, що якщо зарплата перебуває на рівні меншому, ніж півтори мінімальних зарплати, брати податки аморально. Якщо від півтора до десяти зарплат - прибутковий податок має становити 10-15%, якщо вище - має бути прогресивне оподаткування", - відзначила Александровська. За її словами, в Україні доцільно встановити прибутковий податок на багатих на рівні 40%. "Загальнонаціональне багатство створюється працею народу України. А користуються ним тільки дуже багаті люди. Це несправедливо", - заявила Александровська.

Довідка "SQ". Александровська є кандидатом у депутати від КПУ за 170-м округом Харкова (Московський район міста).