Засідання Київського районного суду Харкова у справі про зловживання, пов'язані з корпорацією "Єдині енергетичні системи України", стосовно екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко перенесли на 12 лютого (початок о 10.00). Таке рішення ухвалене у зв'язку з відсутністю підсудної. Нагадаємо, сьогодні екс-прем'єр знову подала письмову заяву про відмову брати участь у засіданні суду.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко в черговий раз подав клопотання про закриття кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу злочину, оскільки Верховний суд України у 2005 р. закрив кримінальну справу за аналогічним звинуваченням.

Напередодні засідання біля будівлі Апеляційного суду Харківської області, де проводиться слухання справи, зібралося близько 400 прихильників Тимошенко, які вигукували: "Юля, ми з тобою!", "Юлі - волю!". Близько 300 супротивників екс-прем'єра тримали прапори України і чорні прапори з написами "Досить", "Юлі - зону!". Учасники акцій були розділені кордоном міліції.

Нагадаємо, сьогодні перед початком судового засідання народних депутатів Арсена Авакова Олександра Абдулліна і Костянтина Бондарева, які прибули на суд у справі проти Тимошенко, облили зеленкою.

Довідка "SQ". Юлія Тимошенко у 2011 р. була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією та відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. З 9 травня 2012 р. екс-прем'єр перебуває в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" на лікуванні.

Київський районний суд Харкова розглядає ще одну справу стосовно Тимошенко. Її звинувачують у зловживаннях, пов'язаних з корпорацією "Єдині енергетичні системи України". Однак на судовому засіданні екс-прем'єр-за стану здоров'я жодного разу не була присутньою.

8 січня Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори і відмовилася повертатися до своєї палати доти, доки звідти не приберуть відеоспостереження та цілодобову охорону. Лідер "Батьківщини" також заявила, що на знак протесту вона більше жодного разу не приїде добровільно до суду, "бо це давно не суд, а інквізиція без справедливості і честі". 16 січня до акції Тимошенко приєдналися три жінки-нардепа - Олександра Кужель, Тетяна Слюз та Людмила Денисова, які відмовилися залишати лікарню. 18 січня їм довелося залишити приміщення лікарні згідно з рішенням Дзержинського райсуду.