Харківський обласний комітет Комуністичної партії України (КПУ) 18 січня провів мітинг, присвячений річниці Переяславської Ради. Акція пройшла біля пам'ятника Богдану Хмельницькому, на перетині вул. Халтуріна і Салтівського шосе.

На мітингу зібралося близько 25 осіб: депутати обласної та міської рад від КПУ, представники Компартії, члени громадських організацій "Велика Русь", "За культурно-мовну рівноправність", "Русь триєдина". Після виступів учасники мітингу поклали квіти до пам'ятника Б.Хмельницького.

"Сьогодні річниця Переяславської Ради. Богдан Хмельницький - творець цього акта. Він зробив правильний крок до того, щоб російський і український народи жили разом. Це народи, які мають єдині корені. Одна з причин стагнації України як держави - поділ нас на окремі держави, на окремі народи: білоруський, російський і український", - заявила народний депутат Алла Александровська.

Вона повідомила, що КПУ буде ініціювати установку пам'ятного знака на честь єдності російського та українського народів. "Ми хочемо об'єднати громадськість Харкова навколо цього питання і вимагати від міської ради, депутатів, мера прийняття рішення про встановлення такого знаку", - заявила А.Александровська.