В однієї з жінок-народних депутатів, які залишилися в лікувальному блоці, де знаходиться екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, підвищився тиск. Про це розповів сьогодні, 17 січня, журналістам головний лікар ЦКБ "Укрзалізниці" Михайло Афанасьєв. Він не уточнив, кому саме з нардепів стало зле. За словами Афанасьєва, лікарі надали жінці медичну допомогу, і її тиск нормалізувався.

Як повідомив журналістам начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков, жінки-депутати ночували разом з Тимошенко в кімнаті для побачень. У них була можливість виходити в туалет і вживати їжу. За словами Колпащикова, медсестра із сусідньої палати приносила їм продукти з тих, що були передані Тимошенко. Начальник колонії зазначив, що на прохання депутатів до кімнати для побачень, де розташована одна кушетка, принесли стільці і ковдри.

За словами Афанасьєва, Тимошенко частину ночі провела з жінками-нардепами, а частину - лежачи в душовій кімнаті. Головлікар зазначив, що екс-прем'єр зараз не проходить ніяких медичних процедур, але приймає медичні препарати. Афансьєв підкреслив, що через ситуацію в лікарні зросла психологічна напруга, адже в маленькому лікарняному приміщенні скупчилася велика кількість людей.

"Ми вже пережили багато складних моментів, але зараз - найбільш складний. Ходіння, відкривання і закривання дверей - усе це чутно у відділенні реанімації, яке знаходиться на тому ж поверсі, що й палата Тимошенко. Вчора мені довелося двічі підходити до одного пацієнта, якому прооперували хребта, і заспокоювати його, оскільки він не міг нормально відпочити після операції", - розповів Афанасьєв. Він також зазначив, що до лікарні телефонують стурбовані родичі пацієнтів, які знаходяться на лікуванні в ЦКБ № 5.

Довідка "SQ". Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією та відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. З 9 травня екс-прем'єр перебуває в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" на лікуванні.

8 січня Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори і відмовилася повертатися до своєї палати доти, доки звідти не приберуть відеоспостереження та цілодобову охорону. Тимошенко також заявила, що на знак протесту вона більше жодного разу не приїде добровільно до суду, "бо це давно не суд, а інквізиція без справедливості і честі".

16 січня до акції Тимошенко приєдналися кілька жінок-нардепів.