"З боку влади Луганської області на регіональний осередок нашої партії чиниться політичний тиск", - заявив 15 жовтня в Харкові віце-прем'єр-міністр України, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко.

"Вранці 15 жовтня я дізнався, що у нас не зареєстрували назву у всій Луганській області, тобто тягнули-тягнули, а сьогодні апеляційний суд у Донецьку визнав, що це не "Сильна Україна", а Трудова партія України, і вся область практично випадає з виборчого процесу ", - зазначив С.Тігіпко.

За словами політика, партія буде відстоювати свої позиції в суді. "Ми зараз будемо судитися далі, але так "вибивати" цілі області, я вважаю, що це чистий політичний тиск", - підкреслив він.

Як повідомив правовий радник партії Олександра Павленко, "Сильна Україна" обов'язково буде подавати касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду. "Сьогодні немає ніяких підстав для зняття наших кандидатів - незалежно від назви партійної організації - на будь-яких рівнях їх висунення. Документи щодо висунення кандидатів з печаткою обласної організації "Сильної України" є законними і не тягнуть за собою зняття кандидатів. ТВК повинна розуміти, що в цьому випадку закон зворотної сили не має. Всі кандидати були зареєстровані законно ", - заявила О.Павленко.

Довідка "SQ". Донецький апеляційний адміністративний суд визнав незаконними дії Головного управління юстиції у Луганській області про взяття до відома зміни назви та юридичної адреси Луганської обласної організації політичної партії "Сильна Україна".

Як заявив 28 вересня голова Харківської обласної організації "Сильної України" Андрій Моченков, партія "Сильна Україна" відчуває тиск з боку влади в ході підготовки до місцевих виборів. "Складно було займатися підбором кандидатів. Відчувався тиск на місцях. Люди іноді відмовлялися брати участь у виборах, тому що їм надходили неприємні дзвінки, велися розмови. У кожному районі Харківського регіону цей тиск чинився по-різному. Була ситуація у Великому Бурлуку, коли перша п'ятірка кандидатів відмовлялася висуватися після того, як була проведена певна робота. Зрозуміло, що не кожна людина може бути героєм і йти відкрито на своє волевиявлення, не дивлячись ні на що", - зазначив А.Моченков.

За його словами, подібна ситуація простежувалася в Дніпропетровській, Закарпатській, Луганській та Одеській областях.

Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори міських, селищних та сільських голів призначено на 31 жовтня. Виборча кампанія стартувала 11 вересня.