У сьогоднішній Україні не може бути сформований середній клас, тому що українська економіка - найбільш монополізована у світі. Про це 15 вересня в прес-центрі інформагенції "STATUS QUO" заявив лідер партії "Велика Україна" Ігор Беркут.

"За оцінкою Берлінського інституту політології, в Україні побудований тоталітарний капіталізм латиноамериканського типу. У цьому суспільстві апріорі не може бути середнього класу, якщо не називати власника шиномонтажу або закусочної середнім класом", - зазначив І.Беркут. За його словами, "потрібно припинити нескінченні крики про середній клас, якого немає і бути не може". "Українське суспільство структуроване так: 0,9% - вищий клас, 3-6% - це так званий середній клас, який більш ніж на 50% складається з чиновників районної та міської ланки, і 92% - нижчий клас. На відміну від інших європейських чи навіть арабських країн ценз освіченості не дає людині можливості бути зарахованим до середнього класу, тому лікарі і вчителі в Україні, як правило, не входять до поняття "середній клас", - заявив І.Беркут.

"Щоб у нашій країні з'явився середній клас, потрібно демонтувати систему українського парламентаризму - головний приводний ремінь нашої корупції. Без цього нічого неможливо зробити", - заявив І.Беркут.