Возле здания Харьковского горсовета прошло театрализованное действие против повышения квартплатыХарківська міська організація ВО "Свобода" 13 грудня біля будівлі міськвиконкому Харківської міськради провела театралізоване дійство проти підвищення тарифів квартплати. Як повідомив кореспондент "SQ" з місця події, в акції взяли участь близько 30 осіб.

За словами учасників акції, вони "продемонстрували, як влада запрягає народ у ярмо і змушує його працювати тільки собі на благо". Двоє учасників акції наділи собі на шию дерев'яне ярмо, а ззаду їх батогом підганяв третій у масці з обличчям харківського міського голови Геннадія Кернеса. У підсумку "народ" скинув ярмо і прогнав "мера".

Учасники акції тримали в руках партійні прапори і скандували "Владу - геть!".

 

Возле здания Харьковского горсовета прошло театрализованное действие против повышения квартплаты Возле здания Харьковского горсовета прошло театрализованное действие против повышения квартплаты

Довідка "SQ". У Харкові з 1 січня хочуть підвищити тарифи квартплати. З 21 листопада серед харків'ян почали поширювати спецвипуск газети Харківської міськради "Харьковские известия", в якому опублікований проект рішення виконкому міськради про підвищення з 1 січня 2012 р. тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій. Як сказано в аналізі проекту рішення, тарифи, що існують з 2009 р., "не відшкодовують економічно обгрунтовані витрати на надання послуг", через що збитки "Житлкомсервісу" за 9 міс. 2011 р. склали 53,3 млн.грн. До тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій включена оплата 11 послуг (з нього виведена оплата послуги на вивіз побутових відходів, яка буде оплачуватися окремо).

Раніше ВО "Свобода" подало заявку на проведення мітингу на пл.Свободи. Харківський окружний адміністративний суд заборонив його проводити. "Свобода" подала ще одну заявку на проведення акції на пл.Конституції, біля будівлі міськради.