Депутат Харківської міськради Андрій Руденко склав з себе повноваження голови фракції "Батьківщина" в Харківській міськраді і вийшов з партії "Батьківщина". Про це 11 грудня стало відомо "SQ" з власних джерел.

За інформацією джерела, заяву про вихід з фракції Руденко зробив на її засіданні. Аналогічну заяву зробив заступник керівника фракції Олександр Апостол. Фракція вирішила розглянути питання про призначення нового керівника на наступному засіданні. До виходу двох депутатів фракція нараховувала 12 осіб.

"SQ" намагалося взяти коментар у самого Руденка. На телефонний дзвінок відповіла жінка, яка назвалася його секретарем і сказала, що депутат на нараді, та пообіцяла прокоментувати інформацію найближчим часом.

Інформацію про те, що Руденко склав з себе повноваження керівника фракції, підтвердив "SQ" один з депутатів міськради.

Як розповів "SQ" депутат Харківської облради від фракції "Батьківщина" Ігор Балута, Руденко говорив йому, що складе повноваження керівника фракції, оскільки, можливо, працюватиме головою Дергачівської райдержадміністрації. "Відповідні документи вже подано, вони знаходяться на розгляді в Адміністрації президента. Питання вирішуватиметься цього тижня", - розповів Балута.