Бережная подарила харьковчанам два концерта бардовской песниУ харківському ККЗ "Україна" 10 жовтня відбулося два концерти авторської пісні, на які народний депутат Ірина Бережна запросила представників наукових установ та підприємств Харкова, а також ветеранів війни та праці, представників громадськості та молоді. Концерти були присвячені Міжнародному дню музики та 80-річчю розщеплення ядра атома літію в ННЦ "Харківський фізико-технічний інститут" (ХФТІ). Як зазначила Бережна, в ті далекі роки, коли в СРСР розвивалася ядерна фізика, зароджувалося нове і, як виявилося, не менш важливе для країни явище - бардівська або авторська пісня (одна з перших бардівських пісень "Бригантина підіймає вітрила" була вперше заспівана 1937 р.).

"Я рада зустрічі з музикантами, які співають пісні нашого століття і завжди хвилююся, коли йдеться про авторські музику й тексти. Можливо, тому, що сама закінчила музичну школу за класом фортепіано і навіть намагалася складати вірші та пісні, але насамперед тому, що в авторських піснях відображається душа людини. Вони вчать нас бути щирими, добрими і чуйними. Багато фраз з пісень Володимира Висоцького стали визначальними в моєму житті. Саме його пісні вчать розумінню справжньої дружби і честі! У сучасному світі заклопотаності не часто є можливість подумати про вічні цінності та просто відпочити, слухаючи хорошу музику. Саме тому сьогодні я запросила вас на цей концерт", - звертаючись зі сцени, сказала Бережна.

"Наше минуле складається з пісень, які ми з вами із задоволенням слухали і співали багато років. І ця зустріч, така радісна для нас, відбулася завдяки дуже хорошій людині, цінителю справжнього мистецтва, народному депутату Ірині Бережній. Ми їй дуже вдячні, тому що завдяки її доброму музичному смаку ми до вас у гості їздимо практично, як до себе додому", - сказав соліст бардівського проекту "Пісні нашого століття" Костянтин Тарасов.

"Правду кажуть, що музика не старіє! Дякую артистам за чудовий, душевний концерт! Я слухала ці чудові пісні, щиро раділа і згадувала своє піонерське дитинство і молодість своїх батьків. На жаль, нам так часто не вистачає часу, щоб сказати їм найважливіші слова - про те, як ми їх любимо, і просто подякувати їм! А також сказати слова подяки близьким, рідним, сусідам, друзям і людям, які живуть поруч з нами. Я живу в Київському районі, і сьогоднішній концерт - це моя подяка вам за ваш героїчний подвиг, за ваш труд, за ваші світлі серця, щирість, підтримку і просто за те, що ви є!" - зазначила Бережна.

Концерт завершився виконанням пісні Олега Мітяєва "Как здорово, что все мы здесь сегодня собрались!". При цьому Бережна заспівала для харків'ян разом з артистами. Музиканти також виконали пісні Візбора, Галича, Мітяєва, Окуджави і Висоцького.