У Великобурлуцькому районі помічникам колишнього народного депутата України Степана Гавриша не дали вручити дітям сувеніри та премії під час свята Івана Купала. Крім того, щоб не допустити зустрічі Гавриша з місцевими мешканцями та участі його у святі, на місце прибули 50 міліціонерів. Про це 11 липня під час онлайн-конференції в газеті "Комсомольская правда" в Україні" заявив сам Гавриш.

Політик розповів, що на свято Івана Купала до Великобурлуцького району він так і не поїхав, оскільки " мав підозрюви щодо недобросовісност людей, які керують районом". Окрім того, він вважає, що будь-яка присутність на подібного роду заходах до моменту виборчої кампанії "не дуже доречна". Але в той же час Гавриш відправив до району своїх помічників, щоб ті від імені благодійного фонду "Берег надії" привітали дітей зі святом і нагородили їх преміями. "Однак цього зробити не вдалося. Мої помічники намагалися вручити дітям премії, але їх дуже жорстко відтіснили, їм погрожували, щоб вони не рухалися і не робили ніяких дій. Це було так непристойно і непривабливо. Можу сказати, що це все не має ніякого відношення до демократії. Це навіть не феодалізм - це якась окрема поліцейська територія, де голова райадміністрації керується не законами України, а "понятійним" кодексом, у якому написано те, чого я не читав", - заявив Гавриш.

Він підкреслив, що Конституція дає йому повне право зустрічатися з людьми в будь-який час. "А тут голова адміністрації особисто давав вказівки не пустити мене на зустріч з людьми і не дати взяти участь у святі. Хоча я - незалежна особа, не представляю ні владу, ні опозицію. Я людина, яка намагається сьогодні прагматично підтримати реформи президента, приносячи до парламенту здорові ідеї. А до мене застосовується сила, і це виглядає все дуже негідно. Це поганий знак для виборчих перегонів. Це свідчить про те, що вибори не будуть чесними, що вони будуть перетворені в процес в інтересах одного чиновника - голови Великобурлуцької райадміністрації - або інших людей, які бояться втратити роботу і намагаються знищити будь-яку навіть не опозиційну точку зору", - зазначив Гавриш.

Політик додав, що свого часу він багато чого зробив для Великобурлуцького району і багато людей тут його знають. "Свого часу я домігся газифікації всього Великого Бурлука. Крім того, з моєю допомогою від Великого Бурлука були прокладені 6 кілометрів труб до іншого населеного пункту. На мій подив, ці труби були викопані після того, як я пішов з парламенту, і розпродані. Ким - невідомо. Влада так і не розібралася в ситуації. Можливо, тому, що і вона була до цього причетна", - підкреслив С.Гавриш.

 

Довідка "SQ". Нагадаємо, що Степан Гавриш уже заявив про намір балотуватися до Верховної Ради за 176-м виборчим округом (м. Чугуїв, а також Великобурлуцький, Вовчанський, Дворічанський, Печенізький і Чугуївський райони - "SQ"). Гавриш буде йти на вибори самовисуванцем.