ВО "Свобода" може висунути свого кандидата на виборах до Верховної Ради на 174-му виборчому окрузі (об'єднує Ленінський і Жовтневий райони Харкова). Про це 11 травня повідомив "SQ" голова Харківської облорганізації ВО "Свобода" Ігор Швайка.

За його словами, Комітет опору диктатурі буде висувати єдиного кандидата від кожного мажоритарного округу. Згідно з домовленостями, ВО "Свобода" може висунути кандидата в одному виборчому окрузі в Харкові. Планується, що це буде округ № 174. Рішення про те, чи буде цим кандидатом І.Швайка або ж інша людина, прийме з'їзд партії, який пройде в липні. І.Швайка підкреслив, що він точно буде балотуватися до парламенту, однак за списком чи за мажоритарним округом - говорити поки рано.

За словами І.Швайки, якщо ВО "Свобода" не отримає округу в місті, то у неї є запасний варіант - округ в області, проте який саме - поки невідомо. Те, чи отримає ВО "Свобода" округ у місті, залежить від подальших переговорів у комітеті і від того, скільки буде охочих балотуватися в цьому окрузі. Всього від Харківської облорганізації партії свої кандидатури до Верховної Ради висунутий 7-8 осіб.

"Я не буду боротися за те, щоб мені дали конкретний округ, а буду діяти відповідно до рішення партії", - зазначив І.Швайка. За його словами, зараз дві з партій, що входять до Комітету опору диктатурі, - "Батьківщина" і "Фронт змін" - вирішують питання про формування спільних виборчих списків. ВО "Свобода" на 11 травня не приєдналася до цього процесу і буде йти на вибори зі своїм партійним списком.

Довідка "SQ". Вибори до Верховної Ради України пройдуть у жовтні 2012 р. за мажоритарно-пропорційною системою.