Кернес и Бережная поздравили учителей Киевского района с профессиональным праздником

Учора, 8 жовтня, в кіноконцертному залі "Україна" педагогів Київського району Харкова вітали з Днем учителя (відзначався 7 жовтня). У святі взяли участь харківський міський голова Геннадій Кернес і народний депутат України Ірина Бережна.

"Я вітаю з професійним святом людей, які роблять величезний внесок в освіту, які своєю працею роблять наше життя яскравішим, кращим, добрішим. Значення вчителя в суспільстві неоціниме, і дуже важливо, щоб сьогодні ви відчували турботу з боку влади, а також повагу та шану", - підкреслив Кернес.

У свою чергу Бережна зазначила, що для Харкова це свято має особливе значення, бо місто було і залишається столицею освіти. "Це свято великих людей, мудрості, доброти, турботи. Ви обрали благородну професію, тому що вчити і викладати - це покликання. Ви даруєте частинку теплоти своїм учням, тому сьогодні не знайдеться людини, яка б не згадувала своїх учителів. Тільки ви можете підібрати ключ до дитячого серця і ви залишаєте в наших душах незгладимий слід. І я радію, коли бачу, як у своє професійне свято ви несете додому величезні оберемки квітів. Це - символ любові і нескінченної подяки тим, хто був і залишається наставником для вчорашніх і сьогоднішніх школярів, студентів та аспірантів. Щастя вам, тепла, здоров'я, благополуччя, і нехай ваші серця завжди зігріває гордість за учнів", - підкреслила нардеп.

Кращим працівникам освіти вручили почесні грамоти Міністерства освіти, науки, молоді та спорту України, нагрудні знаки "Відмінник освіти України", а також почесні грамоти виконавчого комітету Харківської міськради та подяки міського голови.

Кернес і Бережна також привітали директора Департаменту освіти міськради Ольгу Деменко з присвоєнням їй звання "Заслужений працівник освіти України". "Харків - лідер у галузі освіти. Величезна заслуга в цьому місцевої влади та Ольги Деменко. Я дуже рада, що указом президента України вона отримала високе звання, від душі вітаю! А також вітаю у вашій особі всіх працівників освіти!" - підкреслила Бережна.

Вона також повідомила, що сьогоднішній день збігся з Днем юриста (відзначається 8 жовтня - "SQ"), а в залі є педагоги, які мають безпосереднє відношення до цієї професії. "У вас подвійне свято, і я хочу вас з ним привітати", - зазначила народний депутат, яка носить звання заслуженого юриста України.

Представники колективу педагогів Київського району у свою чергу привітали з Днем юриста Бережну й Кернеса. "Я, звичайно, маю диплом юриста нашого харківського університету. Але хочу зазначити, що Ірина Григорівна працює в законодавчому полі і створює нові закони, і, я сподіваюся, буде працювати й далі. Нехай вона працює так, щоб і в майбутньому заслуговувати на ваші оплески", - зазначив Кернес.

Як подарунок Бережна запросила виступити перед педагогами свою подругу, народну артистку України Наталію Могилевську. Анонсуючи її виступ, Бережна зазначила, що вони спільно готували педагогам сюрприз. "Дуже часто ви повністю віддаєтеся роботі, і у вас не вистачає часу спостерігати за тим, як дорослішають ваші власні діти. Це найбільша самопожертва з вашого боку в ім'я тисяч дітей, які щодня чекають на вас у класі після дзвоника на урок. Ви не поділяєте дітей на своїх і чужих. І за це - окрема подяка. Я радилася з моєю подругою, Наталією Могилевською, який особливий подарунок вам піднести. Ми вирішили, що це буде спільний виступ Могилевської і дочки вашого колеги - учениці 11-го класу сто тридцять третього ліцею мистецтв, переможниці фестивалю мистецтв "Співограй", лауреата міжнародних конкурсів "Музична парасолька" і "Чарівна Ялта" Наталі Савченко. Вона буде співати від імені всіх ваших дітей тільки для вас, дорогі вчителі", - зазначила народний депутат.

Після того, як співачка і школярка разом виконали пісню "Відірватісь від землі", Могилевська привітала вчителів зі святом. За словами співачки, у кожного є свій талант, своя місія. "І мені здається, що це дивовижна місія - вміти просто, логічно й дохідливо пояснити те, що інші молоді люди ще зовсім не розуміють. Я думаю, це справжній талант. Хочеться подякувати вам, учителям, за ваш труд. Я була ученицею, яка вбирала знання, - так мені хотілося знань. Бажаю вам більше талановитих і спраглих до знань учнів. А в особистому житті - здоров'я, терпіння і можливості приділяти час власним дітям і родині", - підкреслила Могилевська.

Говорячи про Бережну, Могилевська відзначила: "Я знаю Іру давно, років десять. Ви знаєте, що ми дуже близькі подруги? Не знаєте... А я вам чесно скажу, що Ірина - одна з найнадійніших і найбільш сильних жінок, яких я знаю. Вона гарна мама, вона завжди запропонує свою допомогу, вона завжди знає, коли тобі важко. Є люди, які народжені зробити добре самому собі. Є люди, які народжені зробити добре своїй родині. А є люди, у яких є сили, є можливості, є знання й енергія, щоб зробити добре дуже багатьом людям". "Я вважаю, що Перша столиця має пишатися тим, що саме Ірина Бережна, ця сильна, вольова жінка, може представляти Харків у парламенті", - підсумувала народна артистка.

Довідка "SQ". У Київському районі працює 70 закладів освіти, у тому числі 34 загальноосвітніх навчальних заклади (16 тис. 775 учнів), 30 дошкільних навчальних закладів (5220 вихованців), 6 позашкільних навчальних закладів (3791 учень). У 2012 р. у районі додатково відкрито дві групи для 40 малюків у діючих дитячих садках № 123 і 464. В установах освіти району працює 2931 особа, у тому числі 1893 педагоги.

До нового 2012/2013 навчального року в районі відкрили один стадіон (гімназія № 172), сім шкільних спортивних майданчиків, встановили 13 комп'ютерних комплексів. Відремонтовані 10 покрівель, два спортзали, дві актові зали, вісім харчоблоків, приміщення двох груп у дитсадках, замінені вікна в 10 школах та 18 дитячих садках, а також встановлені нові огорожі навколо семи шкіл і двох дитячих садків.

Парламентські вибори пройдуть в Україні 28 жовтня за мажоритарно-пропорційною системою.