Адвокати головного редактора газети "Бестселер-ревю" (Харків) Олександра Помиткіна готують позови до кандидата в народні депутати за 176-м округом (Чугуїв, Великобурлуцький, Вовчанський, Дворічанський, Печенізький, Чугуївський райони Харківської області ) Степана Гавриша. Про це 8 жовтня в прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" повідомив Помиткін. За його словами, позови будуть подані з приводу відеоролика, викладеного на "Youtube", де показано, як Помиткін нібито пропонує Гавришу співпрацю. "Цим роликом мене скомпрометували як людину і перешкоджали моїй журналісткій діяльності", - заявив Помиткін.

За його словами, позовів буде кілька: до прокуратури (йтиметься про кримінальну відповідальність тих людей, який оприлюднили цей ролик) і цивільний позов про компенсацію моральної шкоди в розмірі 100 тис.грн. Отримані кошти планується спрямувати на видавничі проекти для дітей.

Помиткін також зазначив, що сам ролик - це монтаж, і суд у цьому розбереться. Насправді, за словами Помиткіна, у нього відбулася зустріч з начальником служби безпеки Гавриша Іваном Івановичем. Останній намагався переконати редактора в тому, що "Гавриш змінився, став демократом і дотримується цих принципів". Тоді Помиткін запропонував Гавришу взяти участь в іміджевому проекті видання книжок "Азбука твоєї країни" для Ізраїлю і Росії. Співрозмовник зазначив, що Гавриш підтримає такий проект. Але пізніше, за словами Помиткіна, зателефонував політтехнолог кандидата в нардепи і повідомив, що дитячі книги фінансуватися не будуть, а пропонується профінансувати видання газети в рамках виборчої кампанії Гавриша.

За словами Помиткіна, він не погодився брати участь у виборчій кампанії Гавриша, оскільки вважає, що ця людина не повинна пройти до Верховної Радуи Редактор розповів, що в інформаційному бюлетені "Бестселер-ревю" зараз друкується біографія Гавриша, а також аналітика. "Видавати газету допомагають недруги Гавриша, а поширюють в окрузі всі, хто побажає, оскільки грошей на організацію поширення у редакції не вистачає", - заявив Помиткін.

Довідка "SQ". Як повідомив 5 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" Гавриш, щодня на нього посилюється тиск. "До моєї людині прийшов Помиткін і попросив 60 тис.дол., щоб не вийшла газета, в якій надрукована інформація, що нібито ганьбить мене", - заявив Гавриш.

4 жовтня спостерігачі Гавриша виявили у Вовчанську машину з російськими номерами, в якій було 5 тис. екземплярів цієї газети і яку роздавали в місті. "У газеті немає ні слова правди, це чиста брехня. Коли мої помічники хотіли затримати цю машину в 300 метрах від райвідділу міліції, вони протягом двох годин намагалися викликати правоохоронців, потім прийшов капітан і сказав, що він нічого такого не бачить, далі прийшов начальник райвідділу і сказав, що це взагалі не агітація - це газета. Зрештою, мої спостерігачі писали в міліції пояснювальні, а тих людей відпустили. Ми нічого не змогли зробити", - підкреслив кандидат.

Парламентські вибори відбудуться 28 жовтня і пройдуть за мажоритарно-пропорційною системою. В окрузі № 176 балотуються: від Партії регіонів - народний депутат Дмитро Шенцев; від ВО "Батьківщина" - керівник організаційного відділу Фонду громадянських ініціатив Арсена Авакова Андрій Ільгов; від партії "УДАР" - підприємець Віталій Климко; від Компартії - вчитель Малиновської гімназії (Чугуївський район) Юрій Черкашин; від партія "Зелені" - голова облорганізації партії Геннадій Федоровський; самовисуванці - екс-заступник секретаря РНБО, академік Національної академії правових наук України Степан Гавриш; помічник-консультант народного депутата України Сергій Бугрєєв.