"Батьківщина" установит в Харькове палаточный городок и начнет бессрочную акцию протестаХарківська облорганізація ВО "Батьківщина" завтра встановить наметове містечко на пл. Свободи в Харкові і почне безстрокову акцію протесту. Про це 8 серпня повідомив "SQ" заступник голови облорганізації "Батьківщини" з питань агітаційно-пропагандистської роботи Валерій Дудко. За його словами, заявку на проведення акції ще не подавали.

Як повідомив В.Дудко, до протесту повинні приєднатися інші опозиційні партії - зокрема, партія "Удар" та Народний Рух України. Учасники акції будуть домагатися, щоб суд над екс-прем'єр-міністром, лідером "Батькіщіні" Юлією Тимошенко був справедливим. Він також повідомив, що кілька сот активістів з Харківської області вирушило до Києва, щоб підтримати Ю.Тимошенко.

Довідка "SQ". Кримінальну справу стосовно Ю.Тимошенко було порушено за фактом перевищення службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 р. Генпрокуратура також висунула Ю.Тимошенко звинувачення у зловживанні коштами від продажу квот за Кіотським протоколом. Справу щодо газових контрактів розглядає Печерський районний суд Києва. 5 серпня суд прийняв рішення про зміну запобіжного заходу для Ю.Тимошенко з підписки про невиїзд на арешт. Із залу суду екс-прем'єр була доставлена ​​до Лук'янівського СІЗО.

Увечері 5 серпня в заздалегідь записаному відеозверненні до народу Ю.Тимошенко заявила, що не порушувала закону, а рішення про її арешт прийняв президент України Віктор Янукович.

Партія "Батьківщина" в зв'язку з арештом Ю.Тимошенко закликала своїх прихильників почати безстрокову акцію протесту. Вранці 6 серпня біля Печерського райсуду було розбито близько 20 наметів з табличками громадських приймалень опозиційних народних депутатів.