Лікар екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з німецької клініки "Шаріте" Лутц Хармс сьогодні їде до Німеччини. Про це 8 червня повідомив журналістам заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов. Він зазначив, що поки невідомо, коли і хто приїде до Харкова для лікування Ю.Тимошенко. Попередньо приїзд нового лікаря очікується 20-21 червня. Можливо і більш тривала відсутність іноземного фахівця, але це питання вирішує німецька сторона, зазначив О.Толстанов. Він повідомив, що, їдучи, німецький лікар залишає протоколи процедур для лікування Ю.Тимошенко на той час, поки приїде інший фахівець.

О.Толстанов також заявив, що ніяких перешкод з боку українських або німецьких медиків для того, щоб взяти аналіз крові Ю.Тимошенко, немає. "Ми абсолютно згодні з тим, щоб це зробив німецький лікар сам особисто, без чиєїсь присутності", - уточнив він. Також заступник міністра відзначив, що, згідно з відомчими інструкціями, необхідно взяти три проби крові, з яких одна може бути відправлена ​​до Німеччини, другий аналіз повинен бути проведений у лабораторії ЦКБ № 5, а третя проба повинна залишитися для контролю. Але Ю.Тимошенко на це не погоджується.

Довідка "SQ". 9 травня Ю.Тимошенко перевели з Качанівської колонії Харкова, де вона відбуває покарання, для реабілітації в ЦКБ-5 "Укрзалізниці". Процесом реабілітації екс-прем'єра займався лікар з німецької клініки "Шаріте" Лутц Хармс спільно з українськими лікарями. 21 травня на зміну Л.Хармсу прибула Аннет Райсхауер, 27 травня вона відбула до Німеччини. 2 червня до Харкова знову приїхав Л.Хармс.