"У державному бюджеті на 2013 р., який 6 грудня ухвалила Верховна Рада VI скликання, заплановано виділення близько 24 млн.грн. на розвиток Харкова", - заявила "SQ" народний депутат Ірина Горіна. За її словами, ці кошти закладені в субвенцію на соціально-економічний розвиток Харківщини з ініціативи команди нардепів-харків'ян, до якої входить вона сама, а також Валерій Писаренко, Ірина Бережна та інші депутати.

"Для мене дуже важливо, що ці кошти будуть спрямовані, зокрема, на реконструкцію та відновлення давно покинутого дитячого садка на вул.Балканській, 17-А в моєму рідному Фрунзенському районі. Мої виборці добре знають, як необхідний цей садок, скільки дітей він міг прийняти колись і як давно він прийшов у занедбання. А для всіх жителів так званого Фергансько-Туркестанського житлового масиву ми, завдяки цим коштам, відкриємо поліклініку, що розташовуватиметься в центрі цього мікрорайону і буде зручною для кожного його мешканця", - підкреслила Горіна.

За словами нардепа, у березні при перегляді бюджету харківська команда парламентарів домагатиметься виділення коштів для продовження будівництва метро та інших важливих соціальних об'єктів. Горіна заявила, що, незважаючи на труднощі, вона дивиться в новий бюджетний рік з оптимізмом і обіцяє продовжувати активну роботу на благо міста разом зі своїми колегами в новому парламенті.


Довідка "SQ". Горіна Ірина Анатоліївна з листопада 2007 р. - народний депутат України VІ скликання від Партії регіонів (№ 162 у виборчому списку). Член Комітету Верховної Ради VI скликання з питань економічної політики.

На парламентських виборах 2012 р. обрана депутатом від ПР по одномандатному виборчому округу № 171 (Фрунзенський район, частина Комінтернівського району Харкова).